Nabeschouwing Anderlecht - Dinamo Zagreb (0-2) || Europa League 2018/2019

Donderdag 4 oktober 2018 - 18:55 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Anderlecht het donderdag 4 oktober 2018 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Dinamo Zagreb. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Dinamo Zagreb live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Dinamo Zagreb (0-2)

Het Europa League duel tussen Anderlecht en Dinamo Zagreb is onder leiding van scheidsrechter Vladislav Bezborodov geëindigd in een 0-2 overwinning voor Dinamo Zagreb. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 19 minuten. I. Hajrović maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Dinamo Zagreb vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. In de 46e minuut kreeg O. Vranješ van Anderlecht voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Anderlecht de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Dinamo Zagreb via een goal van A. Gojak in de 68e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

In de 93e minuut moest Dinamo Zagreb verder met een man minder, nadat K. Théophile-Catherine een tweede gele kaart kreeg.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Dinamo Zagreb.

LIVE Anderlecht - Dinamo Zagreb 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Dinamo Zagreb teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor P. Stojanović Dinamo Zagreb
18' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor O. Vranješ Anderlecht
19' Penalty Dinamo Zagreb Penalty I. Hajrović Dinamo Zagreb 0-1
41' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor K. Théophile-Catherine Dinamo Zagreb
46' Wissel Dinamo Zagreb Wissel D. Perić voor E. Dilaver Dinamo Zagreb
46' Tweede gele kaart Anderlecht Tweede gele kaart voor O. Vranješ Anderlecht
49' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor A. Ademi Dinamo Zagreb
61' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor I. Hajrović Dinamo Zagreb
66' Wissel Anderlecht Wissel K. Saief voor A. Najar Anderlecht
68' Doelpunt Dinamo Zagreb Doelpunt A. Gojak met assist van Daniel Olmo Dinamo Zagreb 0-2
76' Wissel Dinamo Zagreb Wissel I. Šunjić voor I. Hajrović Dinamo Zagreb
85' Wissel Anderlecht Wissel J. Lawrence voor L. Dimata Anderlecht
89' Wissel Anderlecht Wissel R. Morioka voor Z. Bakkali Anderlecht
89' Wissel Dinamo Zagreb Wissel M. Gavranović voor M. Oršić Dinamo Zagreb
93' Tweede gele kaart Dinamo Zagreb Tweede gele kaart voor K. Théophile-Catherine Dinamo Zagreb
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Dinamo Zagreb
Opstellingen Anderlecht - Dinamo Zagreb
De opstellingen van Anderlecht en Dinamo Zagreb zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Dinamo Zagreb zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.