Nabeschouwing Arsenal - Olympiakos Piraeus (1-2) (na verlenging) || Europa League 2019/2020

Donderdag 27 februari 2020 - 21:00 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt Arsenal het donderdag 27 februari 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Olympiakos Piraeus. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Olympiakos Piraeus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Olympiakos Piraeus (1-2) (na verlenging)

Het Europa League duel tussen Arsenal en Olympiakos Piraeus is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 1-2 overwinning voor Olympiakos Piraeus. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 0-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Olympiakos Piraeus dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 53e minuut door P. Cisse, waarmee Olympiakos Piraeus met 0-1 de leiding nam. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 0-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Arsenal kwam in de 113e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. Aubameyang, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 120e minuut zette Y. El Arabi zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Olympiakos Piraeus de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Davide Massa af en was het Olympiakos Piraeus die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 1-2 overwinning.

LIVE Arsenal - Olympiakos Piraeus 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Olympiakos Piraeus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Olympiakos Piraeus Gele kaart voor O. Ba Olympiakos Piraeus
53' Doelpunt Olympiakos Piraeus Doelpunt P. Cisse met assist van M. Valbuena Olympiakos Piraeus 0-1
59' Gele kaart Olympiakos Piraeus Gele kaart voor M. Camara Olympiakos Piraeus
72' Wissel Arsenal Wissel L. Torreira voor D. Ceballos Arsenal
77' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel G. Masouras voor L. Randjelovic Olympiakos Piraeus
84' Wissel Arsenal Wissel J. Willock voor H. Bellerin Arsenal
86' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel B. Gaspar voor M. Valbuena Olympiakos Piraeus
103' Wissel Arsenal Wissel Sokratis voor S. Mustafi Arsenal
106' Wissel Arsenal Wissel Martinelli voor A. Lacazette Arsenal
113' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Aubameyang met assist van Martinelli Arsenal 1-1
114' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel M. Lovera voor K. Tsimikas Olympiakos Piraeus
117' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel A. Papadopoulos voor Guilherme Olympiakos Piraeus
120' Doelpunt Olympiakos Piraeus Doelpunt Y. El Arabi met assist van G. Masouras Olympiakos Piraeus 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Olympiakos Piraeus
Opstellingen Arsenal - Olympiakos Piraeus
De opstellingen van Arsenal en Olympiakos Piraeus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olympiakos Piraeus zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Pedro Rui da Mota Vieira Martins
Voorbeschouwing Arsenal - Olympiakos Piraeus

Arsenal en Olympiakos Piraeus spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Olympiakos Piraeus in de Europa League vond plaats op 20 februari 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Olympiakos Piraeus slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.