Nabeschouwing Astana - AZ (0-5) || Europa League 2019/2020

Donderdag 7 november 2019 - 16:50 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt Astana het donderdag 7 november 2019 om 16:50 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Astana Arena in Nur-Sultan.

Via de Astana - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Astana - AZ (0-5)

Het Europa League duel tussen Astana en AZ is onder leiding van scheidsrechter Mads-Kristoffer Kristoffersen geëindigd in een 0-5 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door M. Boadu, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. AZ vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Midtsjo op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut volgde een derde treffer van AZ, waarmee O. Idrissi zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam AZ geen gas terug, waardoor in de 76e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van P. Chatzidiakos. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor AZ. Deze werd gescoord door M. Boadu in de 77e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Mads-Kristoffer Kristoffersen en eindigde de wedstrijd dus met een 0-5 stand in het voordeel van AZ.

LIVE Astana - AZ 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Astana - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt AZ Doelpunt M. Boadu met assist van D. de Wit AZ 0-1
33' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. de Wit AZ
52' Doelpunt AZ Doelpunt F. Midtsjo met assist van D. de Wit AZ 0-2
57' Doelpunt AZ Doelpunt O. Idrissi met assist van M. Boadu AZ 0-3
61' Wissel AZ Wissel Y. Sugawara voor J. Svensson AZ
66' Wissel AZ Wissel J. Clasie voor F. Midtsjo AZ
71' Wissel Astana Wissel R. Murtazayev voor D. Rotariu Astana
74' Wissel Astana Wissel S. Muzhikov voor A. Beysebekov Astana
75' Gele kaart Astana Gele kaart voor E. Postnikov Astana
76' Doelpunt AZ Doelpunt P. Chatzidiakos AZ 0-4
77' Doelpunt AZ Doelpunt M. Boadu met assist van O. Idrissi AZ 0-5
77' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor C. Stengs AZ
79' Gele kaart Astana Gele kaart voor Y. Pertsukh Astana
Video hoogtepunten en samenvatting Astana - AZ
Opstellingen Astana - AZ
De opstellingen van Astana en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Astana gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Astana - AZ

Astana en AZ spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mads-Kristoffer Kristoffersen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Astana en AZ in de Europa League vond plaats op 24 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 1 keer wist de ploeg van Astana te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Astana. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Astana 0
Winst AZ 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Astana op een 4e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 2e plaats.