Nabeschouwing AZ - Astana (6-0) || Europa League

Donderdag 24 oktober 2019 - 18:55 uur

In de Europa League neemt AZ het donderdag 24 oktober 2019 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Astana. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Den Haag.

Via de AZ - Astana live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Astana (6-0)

Het Europa League duel tussen AZ en Astana is onder leiding van scheidsrechter Enea Jorgji geëindigd in een 6-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 39 minuten. T. Koopmeiners maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee AZ Alkmaar vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. AZ Alkmaar vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Boadu op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 77e minuut volgde een derde treffer van AZ Alkmaar, waarmee C. Stengs zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

T. Koopmeiners zette AZ Alkmaar even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter Enea Jorgji toegekende penalty wist te benutten. De 5-0 voor AZ Alkmaar volgde even later in de 85e minuut nadat Y. Sugawara namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 92e minuut en kwam op naam te staan van AZ Alkmaar speler O. Idrissi, die daarmee tekende voor de 6-0.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Enea Jorgji bij een 6-0 eindstand in het voordeel van AZ, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

Wedstrijdstatistieken AZ - Astana
Goals
6
0
Balbezit
72%
28%
Gele kaarten
0
4
Schoten totaal
35
5
Schoten op doel
13
1
Aanvallen
167
49
Gevaarlijke aanvallen
104
15
Passes
662
341
Overtredingen
10
12
Buitenspel
2
1
Corners
11
1
Wissels
3
3
LIVE AZ - Astana 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Astana teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
26' Wissel Astana Wissel A. Mokin voor N. Eric Astana
38' Gele kaart Astana Gele kaart voor D. Shomko Astana
39' Penalty AZ Alkmaar Penalty T. Koopmeiners AZ Alkmaar 1-0
41' Gele kaart Astana Gele kaart voor I. Maevskiy Astana
43' Doelpunt AZ Alkmaar Doelpunt M. Boadu AZ Alkmaar 2-0
43' Wissel Astana Wissel A. Rukavina voor A. Beysebekov Astana
68' Wissel Astana Wissel E. Postnikov voor Y. Logvinenko Astana
69' Wissel AZ Alkmaar Wissel P. Chatzidiakos voor R. Vlaar AZ Alkmaar
71' Wissel AZ Alkmaar Wissel Y. Sugawara voor D. de Wit AZ Alkmaar
77' Doelpunt AZ Alkmaar Doelpunt C. Stengs AZ Alkmaar 3-0
80' Wissel AZ Alkmaar Wissel J. Clasie voor S. Wuytens AZ Alkmaar
83' Penalty AZ Alkmaar Penalty T. Koopmeiners AZ Alkmaar 4-0
84' Gele kaart Astana Gele kaart voor E. Postnikov Astana
85' Doelpunt AZ Alkmaar Doelpunt Y. Sugawara met assist van J. Svensson AZ Alkmaar 5-0
88' Gele kaart Astana Gele kaart voor Y. Pertsukh Astana
92' Doelpunt AZ Alkmaar Doelpunt O. Idrissi met assist van C. Stengs AZ Alkmaar 6-0
Opstellingen AZ - Astana
De opstellingen van AZ en Astana zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Astana zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Arne Slot
Formatie 4-3-3
Coach Roman Grigorchuk
Voorbeschouwing AZ - Astana

AZ en Astana spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Enea Jorgji en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AZ en Astana elkaar treffen in de Europa League.

Resultaat Aantal
Winst AZ 0
Winst Astana 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 3e positie staat, terwijl we Astana terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
AZ - Astana Opstelling AZ Opstelling Astana Live AZ - Astana Live AZ - Astana kijken AZ - Astana kijken Live AZ - Astana stream AZ - Astana Fox Sports Nabeschouwing AZ - Astana Uitslag AZ - Astana Statistieken AZ - Astana Europa League 2019/2020 AZ - Astana wedden AZ - Astana gokken AZ - Astana Unibet