Nabeschouwing Basel - Vitesse (1-0) || Europa League 2018/2019

Donderdag 16 augustus 2018 - 20:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Basel het donderdag 16 augustus 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Jakob-Park in Basel.

Via de Basel - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Basel - Vitesse (1-0)

Het Europa League duel tussen Basel en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Daniel Siebert geëindigd in een 1-0 overwinning voor Basel. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor J. Clarke-Salter in de 27e minuut, waardoor Vitesse met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 30 minuten was het Albian Ajeti die Basel op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Basel.

LIVE Basel - Vitesse 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Basel - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Rode kaart Vitesse Rode kaart voor J. Clarke-Salter Vitesse
28' Wissel Vitesse Wissel R. Thelander voor M. Bero Vitesse
30' Doelpunt Basel Doelpunt Albian Ajeti met assist van L. Zuffi Basel 1-0
46' Wissel Basel Wissel D. Oberlin voor Albian Ajeti Basel
71' Wissel Vitesse Wissel O. Darfalou voor T. Matavž Vitesse
78' Gele kaart Basel Gele kaart voor R. Petretta Basel
81' Wissel Vitesse Wissel M. van Bergen voor R. Beerens Vitesse
92' Gele kaart Basel Gele kaart voor É. Álvarez Basel
93' Wissel Basel Wissel K. Bua voor R. van Wolfswinkel Basel
Video hoogtepunten en samenvatting Basel - Vitesse
Opstellingen Basel - Vitesse
De opstellingen van Basel en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Basel gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Vitesse zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Basel - Vitesse

Basel en Vitesse spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniel Siebert en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Basel en Vitesse in de Europa League vond plaats op 9 augustus 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Basel. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Basel favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Vitesse slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.