Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Porto (2-1) || Europa League 2019/2020

Donderdag 20 februari 2020 - 21:00 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt Bayer Leverkusen het donderdag 20 februari 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Porto (2-1)

Het Europa League duel tussen Bayer Leverkusen en Porto is onder leiding van scheidsrechter Slavko Vinčić geëindigd in een 2-1 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door L. Alario, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 57e minuut voor dat Bayer 04 Leverkusen via K. Havertz op 2-0 kwam te staan. In de 73e minuut wist Porto de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. Luis Diaz. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Porto kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Slavko Vinčić, waardoor Bayer Leverkusen een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Bayer Leverkusen - Porto 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Porto Gele kaart voor J. Corona Porto
29' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt L. Alario met assist van K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen 1-0
54' Gele kaart Porto Gele kaart voor W. Manafa Porto
57' Penalty Bayer 04 Leverkusen Penalty K. Havertz Bayer 04 Leverkusen 2-0
58' Gele kaart Porto Gele kaart voor M. Uribe Porto
61' Wissel Porto Wissel S. Nakajima voor W. Manafa Porto
63' Wissel Porto Wissel Ze Luis voor T. Soares Porto
66' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen
72' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel J. Baumgartlinger voor Aranguiz Bayer 04 Leverkusen
73' Doelpunt Porto Doelpunt M. Luis Diaz Porto 2-1
77' Wissel Porto Wissel D. Pereira voor M. Luis Diaz Porto
80' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Bailey voor L. Alario Bayer 04 Leverkusen
88' Gele kaart Porto Gele kaart voor S. Porto
92' Gele kaart Porto Gele kaart voor I. Marcano Porto
94' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Paulinho voor K. Volland Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Porto
Opstellingen Bayer Leverkusen - Porto
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Porto zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Peter Bosz
Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Porto

Bayer Leverkusen en Porto spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Slavko Vinčić en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Bayer Leverkusen en Porto elkaar treffen in de Europa League.