Nabeschouwing Benfica - Dinamo Zagreb (3-0) (na verlenging) || Europa League 2018/2019

Donderdag 14 maart 2019 - 21:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Benfica het donderdag 14 maart 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Dinamo Zagreb. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Dinamo Zagreb live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Dinamo Zagreb (3-0) (na verlenging)

Het Europa League duel tussen Benfica en Dinamo Zagreb is onder leiding van scheidsrechter Deniz Aytekin geëindigd in een 3-0 overwinning voor Benfica. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-0 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Benfica dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 71e minuut door Jonas, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-0 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Laat in de wedstrijd wist Benfica opnieuw te scoren. In de 94e minuut was het Francisco Ferreira die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Benfica. In de 104e minuut kreeg P. Stojanović van Dinamo Zagreb voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Dinamo Zagreb de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 105e minuut volgde een derde treffer van Benfica, waarmee Álex Grimaldo zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Deniz Aytekin af en was het Benfica die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 3-0 overwinning.

LIVE Benfica - Dinamo Zagreb 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Dinamo Zagreb teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor N. Moro Dinamo Zagreb
45' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor B. Petković Dinamo Zagreb
46' Wissel Benfica Wissel Álex Grimaldo voor Yuri Ribeiro Benfica
46' Wissel Benfica Wissel Jonas voor A. Živković Benfica
62' Wissel Benfica Wissel João Félix voor João Filipe Benfica
67' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Jonas Benfica
71' Doelpunt Benfica Doelpunt Jonas met assist van Pizzi Benfica 1-0
74' Gele kaart Benfica Gele kaart voor João Félix Benfica
75' Wissel Dinamo Zagreb Wissel M. Šitum voor D. Kądzior Dinamo Zagreb
86' Wissel Dinamo Zagreb Wissel M. Gavranović voor B. Petković Dinamo Zagreb
91' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Álex Grimaldo Benfica
94' Doelpunt Benfica Doelpunt Francisco Ferreira Benfica 2-0
97' Wissel Dinamo Zagreb Wissel I. Atiemwen voor A. Gojak Dinamo Zagreb
104' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor P. Stojanović Dinamo Zagreb
104' Tweede gele kaart Dinamo Zagreb Tweede gele kaart voor P. Stojanović Dinamo Zagreb
105' Doelpunt Benfica Doelpunt Álex Grimaldo Benfica 3-0
109' Wissel Dinamo Zagreb Wissel D. Perić voor M. Oršić Dinamo Zagreb
110' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor K. Théophile-Catherine Dinamo Zagreb
114' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Gabriel Benfica
119' Wissel Benfica Wissel Gedson Fernandes voor Pizzi Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Dinamo Zagreb
Opstellingen Benfica - Dinamo Zagreb
De opstellingen van Benfica en Dinamo Zagreb zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Dinamo Zagreb zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.