Nabeschouwing Burnley - Aberdeen (3-1) (na verlenging) || Europa League 2018/2019

Donderdag 2 augustus 2018 - 20:45 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Burnley het donderdag 2 augustus 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Aberdeen. De wedstrijd wordt gespeeld in Turf Moor in Burnley.

Via de Burnley - Aberdeen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burnley - Aberdeen (3-1) (na verlenging)

Het Europa League duel tussen Burnley en Aberdeen is onder leiding van scheidsrechter Massimiliano Irrati geëindigd in een 3-1 overwinning voor Burnley. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Burnley dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door C. Wood, waarmee Burnley met 1-0 de leiding nam. Aberdeen kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Ferguson, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. In de 102e minuut zette J. Cork zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Burnley de leiding in de wedstrijd nam.

A. Barnes zette Burnley even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Massimiliano Irrati toegekende penalty wist te benutten.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Massimiliano Irrati af en was het Burnley die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 3-1 overwinning.

LIVE Burnley - Aberdeen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burnley - Aberdeen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Burnley Doelpunt C. Wood met assist van A. Westwood Burnley 1-0
27' Doelpunt Aberdeen Doelpunt L. Ferguson Aberdeen 1-1
46' Wissel Burnley Wissel A. Barnes voor C. Wood Burnley
70' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor G. Shinnie Aberdeen
71' Gele kaart Burnley Gele kaart voor J. Guðmunds­son Burnley
76' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor A. Considine Aberdeen
81' Wissel Aberdeen Wissel S. Wright voor N. McGinn Aberdeen
85' Gele kaart Burnley Gele kaart voor M. Lowton Burnley
87' Wissel Burnley Wissel D. McNeil voor A. Lennon Burnley
88' Wissel Aberdeen Wissel D. Ball voor T. Hoban Aberdeen
91' Wissel Burnley Wissel C. Taylor voor S. Ward Burnley
100' Wissel Aberdeen Wissel S. May voor S. Cosgrove Aberdeen
102' Doelpunt Burnley Doelpunt J. Cork met assist van C. Taylor Burnley 2-1
106' Wissel Aberdeen Wissel C. Forrester voor L. Ferguson Aberdeen
106' Wissel Burnley Wissel J. Hendrick voor A. Westwood Burnley
114' Penalty Burnley Penalty A. Barnes Burnley 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Burnley - Aberdeen
Opstellingen Burnley - Aberdeen
De opstellingen van Burnley en Aberdeen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burnley gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Aberdeen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.