Nabeschouwing Celtic - Red Bull Leipzig (2-1) || Europa League 2018/2019

Donderdag 8 november 2018 - 21:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Celtic het donderdag 8 november 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Red Bull Leipzig (2-1)

Het Europa League duel tussen Celtic en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Javier Estrada Fernández geëindigd in een 2-1 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door K. Tierney, waarmee Celtic met 1-0 de leiding nam. RB Leipzig kwam in de 79e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Augustin, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 79e minuut zette O. Édouard zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Celtic de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Javier Estrada Fernández, waardoor Celtic een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Celtic - Red Bull Leipzig 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Tierney met assist van J. Forrest Celtic 1-0
16' Wissel RB Leipzig Wissel M. Halstenberg voor M. Saracchi RB Leipzig
17' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor J. Augustin RB Leipzig
35' Gele kaart Celtic Gele kaart voor F. Benković Celtic
44' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor M. Halstenberg RB Leipzig
46' Wissel RB Leipzig Wissel K. Kampl voor S. Ilsanker RB Leipzig
52' Gele kaart Celtic Gele kaart voor K. Tierney Celtic
55' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor K. Laimer RB Leipzig
63' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor M. Sabitzer RB Leipzig
70' Wissel RB Leipzig Wissel D. Demme voor N. Mukiele RB Leipzig
79' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt J. Augustin met assist van K. Laimer RB Leipzig 1-1
79' Doelpunt Celtic Doelpunt O. Édouard met assist van R. Christie Celtic 2-1
83' Wissel Celtic Wissel Y. Mulumbu voor J. Forrest Celtic
90' Wissel Celtic Wissel K. Ajer voor S. Sinclair Celtic
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Red Bull Leipzig
Opstellingen Celtic - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Celtic en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach
Voorbeschouwing Celtic - Red Bull Leipzig

Celtic en Red Bull Leipzig spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Javier Estrada Fernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celtic en Red Bull Leipzig in de Europa League vond plaats op 25 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Red Bull Leipzig. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Red Bull Leipzig favoriet. 1 keer wist de ploeg van Celtic te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Celtic. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Celtic 0
Winst Red Bull Leipzig 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celtic op een 3e positie staat, terwijl we Red Bull Leipzig terugvinden op de 2e plaats.