Nabeschouwing Qarabağ - Sporting CP (1-6) || Europa League 2018/2019

Donderdag 29 november 2018 - 18:55 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Qarabağ het donderdag 29 november 2018 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Azərsun Arena in Baku.

Via de Qarabağ - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Qarabağ - Sporting CP (1-6)

Het Europa League duel tussen Qarabağ en Sporting CP is onder leiding van scheidsrechter Petr Ardeleanu geëindigd in een 1-6 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 5 minuten. B. Dost maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sporting CP vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Qarabağ kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Zoubir, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 20e minuut zette Bruno Fernandes zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Sporting CP de leiding in de wedstrijd nam.

Na 33 minuten werd de voorsprong voor Sporting CP vergroot nadat Nani de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 65e minuut nadat Abdoulay Diaby namens Sporting CP de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 75e minuut was het Bruno Fernandes van Sporting CP wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Namens Sporting CP mocht Abdoulay Diaby in de 82e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 1-6.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Petr Ardeleanu en eindigde de wedstrijd dus met een 1-6 stand in het voordeel van Sporting CP.

LIVE Qarabağ - Sporting CP 1-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Qarabağ - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor J. Rzeźniczak Qarabağ
4' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor W. Guerrier Qarabağ
5' Penalty Sporting CP Penalty B. Dost Sporting CP 0-1
14' Doelpunt Qarabağ Doelpunt A. Zoubir met assist van W. Guerrier Qarabağ 1-1
20' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Bruno Fernandes met assist van Wendel Sporting CP 1-2
25' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor Q. Qarayev Qarabağ
28' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Bruno Fernandes Sporting CP
33' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Nani Sporting CP 1-3
40' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor M. Mədətov Qarabağ
43' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor Míchel Qarabağ
49' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor S. Slavchev Qarabağ
65' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Abdoulay Diaby Sporting CP 1-4
71' Wissel Qarabağ Wissel F. Ozobić voor S. Slavchev Qarabağ
71' Wissel Sporting CP Wissel Jovane Cabral voor B. Dost Sporting CP
74' Wissel Sporting CP Wissel Thierry Correia voor Bruno Gaspar Sporting CP
75' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Bruno Fernandes met assist van Wendel Sporting CP 1-5
79' Wissel Sporting CP Wissel Carlos Mané voor Nani Sporting CP
82' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Abdoulay Diaby met assist van Jovane Cabral Sporting CP 1-6
82' Wissel Qarabağ Wissel D. Delarge voor A. Abdullayev Qarabağ
Video hoogtepunten en samenvatting Qarabağ - Sporting CP
Opstellingen Qarabağ - Sporting CP
De opstellingen van Qarabağ en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Qarabağ gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Qarabağ - Sporting CP

Qarabağ en Sporting CP spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Petr Ardeleanu en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Qarabağ en Sporting CP in de Europa League vond plaats op 20 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Sporting CP favoriet. 1 keer wist de ploeg van Qarabağ te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Qarabağ. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Qarabağ 0
Winst Sporting CP 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Qarabağ op een 4e positie staat, terwijl we Sporting CP terugvinden op de 2e plaats.