Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Rosenborg (1-1) || Europa League 2018/2019

Donderdag 13 december 2018 - 21:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Red Bull Leipzig het donderdag 13 december 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Rosenborg. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Rosenborg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Rosenborg (1-1)

De Europa League 2018/2019 wedstrijd tussen Red Bull Leipzig en Rosenborg geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door Matheus Cunha, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Rosenborg het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 86e minuut was het namelijk T. Reginiussen die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Red Bull Leipzig - Rosenborg 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Rosenborg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Gele kaart Rosenborg Gele kaart voor A. Trondsen Rosenborg
46' Wissel RB Leipzig Wissel Y. Poulsen voor J. Augustin RB Leipzig
47' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Matheus Cunha met assist van Bruma RB Leipzig 1-0
55' Gele kaart Rosenborg Gele kaart voor I. Jebali Rosenborg
68' Wissel Rosenborg Wissel P. Helland voor I. Jebali Rosenborg
69' Wissel RB Leipzig Wissel M. Sabitzer voor K. Kampl RB Leipzig
75' Wissel Rosenborg Wissel Đ. Denić voor A. Trondsen Rosenborg
79' Gele kaart Rosenborg Gele kaart voor A. Konradsen Rosenborg
81' Wissel RB Leipzig Wissel L. Klostermann voor N. Mukiele RB Leipzig
83' Wissel Rosenborg Wissel E. Botheim voor M. Vilhjálmsson Rosenborg
86' Doelpunt Rosenborg Doelpunt T. Reginiussen met assist van B. Meling Rosenborg 1-1
89' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Bruma RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Rosenborg
Opstellingen Red Bull Leipzig - Rosenborg
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Rosenborg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Rosenborg zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Rosenborg

Red Bull Leipzig en Rosenborg spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sergiy Boyko en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Red Bull Leipzig en Rosenborg in de Europa League vond plaats op 4 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Red Bull Leipzig. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Red Bull Leipzig favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Rosenborg slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Red Bull Leipzig 1
Winst Rosenborg 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 3e positie staat, terwijl we Rosenborg terugvinden op de 4e plaats.