Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Salzburg (2-3) || Europa League 2018/2019

Donderdag 20 september 2018 - 21:00 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Red Bull Leipzig het donderdag 20 september 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Salzburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Salzburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Salzburg (2-3)

Het Europa League duel tussen Red Bull Leipzig en Salzburg is onder leiding van scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg geëindigd in een 2-3 overwinning voor Salzburg. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door M. Dabour, waarmee Salzburg met 0-1 de leiding nam. Salzburg vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Haidara op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut wist RB Leipzig de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via K. Laimer.

Na 82 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Y. Poulsen de 2-2 maakte voor RB Leipzig. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Salzburg dat in de 89e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat F. Gulbrandsen de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lars Christian Andreas Ekberg bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Salzburg.

LIVE Red Bull Leipzig - Salzburg 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Salzburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Salzburg Doelpunt M. Dabour Salzburg 0-1
22' Doelpunt Salzburg Doelpunt A. Haidara met assist van A. Ulmer Salzburg 0-2
29' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor X. Schlager Salzburg
46' Wissel RB Leipzig Wissel M. Halstenberg voor N. Mukiele RB Leipzig
46' Wissel RB Leipzig Wissel Y. Poulsen voor J. Augustin RB Leipzig
46' Wissel RB Leipzig Wissel D. Demme voor Bruma RB Leipzig
70' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt K. Laimer RB Leipzig 1-2
71' Wissel Salzburg Wissel T. Minamino voor R. Yabo Salzburg
79' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor A. Haidara Salzburg
82' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Y. Poulsen met assist van K. Kampl RB Leipzig 2-2
83' Wissel Salzburg Wissel F. Gulbrandsen voor M. Dabour Salzburg
85' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Y. Poulsen RB Leipzig
86' Wissel Salzburg Wissel Z. Junuzović voor X. Schlager Salzburg
89' Doelpunt Salzburg Doelpunt F. Gulbrandsen met assist van H. Wolf Salzburg 2-3
93' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor M. Pongracic Salzburg
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Salzburg
Opstellingen Red Bull Leipzig - Salzburg
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Salzburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Salzburg zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.