Nabeschouwing Riga - CSKA Sofia (1-0) (3-5 na strafschoppen) || Europa League 2018/2019

Donderdag 19 juli 2018 - 18:30 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Riga het donderdag 19 juli 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen CSKA Sofia. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadions Skonto (Rīga (Riga)) in Riga.

Via de Riga - CSKA Sofia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Riga - CSKA Sofia (1-0) (3-5 na strafschoppen)

Het Europa League duel tussen Riga en CSKA Sofia is onder leiding van scheidsrechter Furkhat Atazhanov geëindigd in een overwinning voor Riga. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-0 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Riga het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 3-5 gewonnen werd.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door A. Černomordijs, waarmee Riga met 1-0 de leiding nam. In de 74e minuut kreeg Tiago Rodrigues van CSKA Sofia voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor CSKA Sofia de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Een penalty in de 89e minuut was de ideale kans voor CSKA Sofia om te scoren. K. Despodov was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-0 bleef. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-0 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen.

In de 109e minuut moest Riga verder met een man minder, nadat S. Panić een tweede gele kaart kreeg.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-5 score in het voordeel van Riga, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Riga - CSKA Sofia 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Riga - CSKA Sofia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Gele kaart CSKA Sofia Gele kaart voor Tiago Rodrigues CSKA Sofia
33' Gele kaart CSKA Sofia Gele kaart voor K. Despodov CSKA Sofia
44' Doelpunt Riga Doelpunt A. Černomordijs met assist van A. Kurakins Riga 1-0
60' Wissel CSKA Sofia Wissel Henrique Santos voor V. Antov CSKA Sofia
61' Wissel CSKA Sofia Wissel E. Gyasi voor Jorginho CSKA Sofia
63' Gele kaart Riga Gele kaart voor S. Panić Riga
66' Wissel Riga Wissel K. Kārkliņš voor V. Gabovs Riga
67' Gele kaart Riga Gele kaart voor T. Šarić Riga
74' Tweede gele kaart CSKA Sofia Tweede gele kaart voor Tiago Rodrigues CSKA Sofia
80' Wissel Riga Wissel M. Vušurović voor G. Davies Riga
89' Penalty gemist CSKA Sofia Penalty gemist K. Despodov CSKA Sofia
91' Wissel CSKA Sofia Wissel Steven Pereira voor B. Sekulić CSKA Sofia
100' Wissel Riga Wissel A. Pētersons voor I. Enin Riga
107' Wissel CSKA Sofia Wissel Janio Bikel voor Henrique Santos CSKA Sofia
108' Gele kaart Riga Gele kaart voor V. Baenko Riga
109' Tweede gele kaart Riga Tweede gele kaart voor S. Panić Riga
112' Gele kaart CSKA Sofia Gele kaart voor K. Malinov CSKA Sofia
120' Wissel Riga Wissel Thiago Primão voor A. Kurakins Riga
1' Penalty gescoord in shootout CSKA Sofia Penalty gescoord in shootout K. Malinov CSKA Sofia 0-1
1' Penalty gemist in shootout Riga Penalty gemist in shootout D. Lemajić Riga
2' Penalty gescoord in shootout CSKA Sofia Penalty gescoord in shootout N. Bodurov CSKA Sofia 0-2
2' Penalty gescoord in shootout Riga Penalty gescoord in shootout Thiago Primão Riga 1-2
3' Penalty gescoord in shootout CSKA Sofia Penalty gescoord in shootout Geferson CSKA Sofia 1-3
3' Penalty gescoord in shootout Riga Penalty gescoord in shootout K. Kārkliņš Riga 2-3
4' Penalty gescoord in shootout CSKA Sofia Penalty gescoord in shootout E. Gyasi CSKA Sofia 2-4
4' Penalty gescoord in shootout Riga Penalty gescoord in shootout V. Baenko Riga 3-4
5' Penalty gescoord in shootout CSKA Sofia Penalty gescoord in shootout K. Despodov CSKA Sofia 3-5
Video hoogtepunten en samenvatting Riga - CSKA Sofia
Opstellingen Riga - CSKA Sofia
De opstellingen van Riga en CSKA Sofia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Riga gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en CSKA Sofia zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Riga - CSKA Sofia

Riga en CSKA Sofia spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Furkhat Atazhanov en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Riga en CSKA Sofia in de Europa League vond plaats op 12 juli 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor CSKA Sofia. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is CSKA Sofia favoriet. 1 keer wist de ploeg van Riga te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Riga. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.