Nabeschouwing Sevilla - Standard Luik (5-1) || Europa League 2018/2019

Donderdag 20 september 2018 - 18:55 uur

In de Europa League 2018/2019 neemt Sevilla het donderdag 20 september 2018 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Via de Sevilla - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sevilla - Standard Luik (5-1)

Het Europa League duel tussen Sevilla en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Gediminas Mažeika geëindigd in een 5-1 overwinning voor Sevilla. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door É. Banega, waarmee Sevilla met 1-0 de leiding nam. Standard Liège kwam in de 39e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Djenepo, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 41e minuut zette F. Vázquez zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Sevilla de leiding in de wedstrijd nam.

Na 49 minuten werd de voorsprong voor Sevilla vergroot nadat W. Ben Yedder de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 70e minuut nadat W. Ben Yedder namens Sevilla de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 74e minuut werd de stand op 5-1 gezet na een benutte penalty van Sevilla speler É. Banega.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Gediminas Mažeika en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Sevilla.

LIVE Sevilla - Standard Luik 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sevilla - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor I. Amadou Sevilla
3' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor M. Djenepo Standard Liège
8' Doelpunt Sevilla Doelpunt É. Banega Sevilla 1-0
15' Wissel Sevilla Wissel Roque Mesa voor I. Amadou Sevilla
32' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Roque Mesa Sevilla
38' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor S. Kjær Sevilla
39' Doelpunt Standard Liège Doelpunt M. Djenepo met assist van C. Luyindama Standard Liège 1-1
41' Doelpunt Sevilla Doelpunt F. Vázquez met assist van Jesús Navas Sevilla 2-1
49' Doelpunt Sevilla Doelpunt W. Ben Yedder met assist van Guilherme Arana Sevilla 3-1
59' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor M. Carcela Standard Liège
62' Wissel Standard Liège Wissel M. Lestienne voor M. Djenepo Standard Liège
62' Wissel Standard Liège Wissel R. Emond voor Orlando Sá Standard Liège
70' Doelpunt Sevilla Doelpunt W. Ben Yedder met assist van É. Banega Sevilla 4-1
74' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor Z. Vanheusden Standard Liège
74' Penalty Sevilla Penalty É. Banega Sevilla 5-1
75' Wissel Sevilla Wissel Pablo Sarabia voor F. Vázquez Sevilla
78' Wissel Standard Liège Wissel U. Agbo voor M. Carcela Standard Liège
80' Wissel Sevilla Wissel Nolito voor Jesús Navas Sevilla
Video hoogtepunten en samenvatting Sevilla - Standard Luik
Opstellingen Sevilla - Standard Luik
De opstellingen van Sevilla en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sevilla gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sevilla - Standard Luik

Sevilla en Standard Luik spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gediminas Mažeika en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Europa League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Sevilla en Standard Luik in de Europa League vond plaats op 6 november 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sevilla. Op basis van de afgelopen 3 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Sevilla als Standard Luik wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.