Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Basel (4-1) || Europa League 2019/2020

Dinsdag 11 augustus 2020 - 21:00 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt Shakhtar Donetsk het dinsdag 11 augustus 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Basel. De wedstrijd wordt gespeeld in Veltins-Arena in Gelsenkirchen.

Via de Shakhtar Donetsk - Basel live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Basel (4-1)

Het Europa League duel tussen Shakhtar Donetsk en Basel is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 4-1 overwinning voor Shakhtar Donetsk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Shakhtar Donetsk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van J. Moraes. Shakhtar Donetsk vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Taison op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Shakhtar Donetsk vervolgens op 3-0. Het was Alan Patrick die vanaf 11 meter wist te scoren in de 75e minuut.

Ook na de derde treffer nam Shakhtar Donetsk geen gas terug, waardoor in de 88e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Dodo. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 92e minuut wist R. van Wolfswinkel namens Basel de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Oliver bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Shakhtar Donetsk.

LIVE Shakhtar Donetsk - Basel 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Shakhtar Donetsk - Basel teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt J. Moraes met assist van Marlos Shakhtar Donetsk 1-0
22' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt Taison met assist van Marlos Shakhtar Donetsk 2-0
26' Gele kaart Basel Gele kaart voor F. Frei Basel
53' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Alan Patrick Shakhtar Donetsk
60' Wissel Basel Wissel Y. Marchand voor T. Xhaka Basel
64' Gele kaart Basel Gele kaart voor Arthur Basel
72' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel M. Solomon voor Marlos Shakhtar Donetsk
73' Wissel Basel Wissel K. Ademi voor Arthur Basel
73' Wissel Basel Wissel R. van Wolfswinkel voor V. Stocker Basel
73' Wissel Basel Wissel Ramires voor J. van der Werff Basel
75' Penalty Shakhtar Donetsk Penalty Alan Patrick Shakhtar Donetsk 3-0
78' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel V. Kovalenko voor Alan Patrick Shakhtar Donetsk
85' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Maycon voor M. Antonio Shakhtar Donetsk
85' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Fernando voor J. Moraes Shakhtar Donetsk
85' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Tete voor Taison Shakhtar Donetsk
87' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor V. Bondar Shakhtar Donetsk
88' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt Dodo met assist van Tete Shakhtar Donetsk 4-0
92' Doelpunt Basel Doelpunt R. van Wolfswinkel met assist van S. Campo Basel 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Shakhtar Donetsk - Basel
Opstellingen Shakhtar Donetsk - Basel
De opstellingen van Shakhtar Donetsk en Basel zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Shakhtar Donetsk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Basel zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Shakhtar Donetsk - Basel

Shakhtar Donetsk en Basel spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Oliver en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Shakhtar Donetsk en Basel elkaar treffen in de Europa League.