Nabeschouwing Arsenal - Rapid Wien (4-1) || Europa League 2020/2021

Donderdag 3 december 2020 - 21:00 uur

In de Europa League 2020/2021 neemt Arsenal het donderdag 3 december 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Rapid Wien. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Rapid Wien live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Rapid Wien (4-1)

Het Europa League duel tussen Arsenal en Rapid Wien is onder leiding van scheidsrechter Radu Petrescu geëindigd in een 4-1 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door A. Lacazette, waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. Arsenal vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Mari op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 44e minuut volgde een derde treffer van Arsenal, waarmee E. Nketiah zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 47 minuten deed K. Kitagawa iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Rapid Vienna werd verkleind tot 3-1. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 66e minuut wist E. Smith Rowe namens Arsenal de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Radu Petrescu en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Arsenal.

LIVE Arsenal - Rapid Wien 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Rapid Wien teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Arsenal Doelpunt A. Lacazette Arsenal 1-0
18' Doelpunt Arsenal Doelpunt P. Mari met assist van R. Nelson Arsenal 2-0
39' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor M. Ullmann Rapid Vienna
42' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor M. Elneny Arsenal
44' Doelpunt Arsenal Doelpunt E. Nketiah Arsenal 3-0
46' Wissel Rapid Vienna Wissel M. Barac voor M. Hofmann Rapid Vienna
46' Wissel Rapid Vienna Wissel T. Schick voor M. Ullmann Rapid Vienna
47' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt K. Kitagawa Rapid Vienna 3-1
61' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor S. Mustafi Arsenal
62' Wissel Arsenal Wissel D. Ceballos voor M. Elneny Arsenal
63' Wissel Arsenal Wissel Willian voor R. Nelson Arsenal
63' Wissel Arsenal Wissel E. Smith Rowe voor A. Lacazette Arsenal
65' Wissel Rapid Vienna Wissel E. Kara voor K. Kitagawa Rapid Vienna
66' Wissel Rapid Vienna Wissel C. Knasmullner voor M. Ritzmaier Rapid Vienna
66' Doelpunt Arsenal Doelpunt E. Smith Rowe met assist van A. Maitland-Niles Arsenal 4-1
70' Wissel Arsenal Wissel C. Chambers voor S. Mustafi Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Rapid Wien
Opstellingen Arsenal - Rapid Wien
De opstellingen van Arsenal en Rapid Wien zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Rapid Wien zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Dietmar Didi Kühbauer
Voorbeschouwing Arsenal - Rapid Wien

Arsenal en Rapid Wien spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Radu Petrescu en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Rapid Wien in de Europa League vond plaats op 22 oktober 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Rapid Wien slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Arsenal 1
Winst Rapid Wien 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 1e positie staat, terwijl we Rapid Wien terugvinden op de 3e plaats.