Nabeschouwing Jablonec - Celtic (2-4) || Europa League 2021/2022

Donderdag 5 augustus 2021 - 17:45 uur

In de Europa League 2021/2022 neemt Jablonec het donderdag 5 augustus 2021 om 17:45 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Střelnice in Jablonec nad Nisou.

Via de Jablonec - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jablonec - Celtic (2-4)

Het Europa League duel tussen Jablonec en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Halil Umut Meler geëindigd in een 2-4 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door L. Abada, waarmee Celtic met 0-1 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Furuhashi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 17e minuut wist Jablonec de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via V. Pilar.

Na 64 minuten werd de voorsprong voor Celtic vergroot nadat J. Forrest de 1-3 wist te scoren. In de 85e werkte N. Bitton de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 2-3 kwam te staan. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 90e minuut en kwam op naam te staan van Celtic speler R. Christie, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Halil Umut Meler bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Celtic.

LIVE Jablonec - Celtic 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jablonec - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Celtic Doelpunt L. Abada met assist van G. Taylor Celtic 0-1
16' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi met assist van N. Bitton Celtic 0-2
17' Doelpunt Jablonec Doelpunt V. Pilar met assist van J. Povazanec Jablonec 1-2
54' Gele kaart Celtic Gele kaart voor G. Taylor Celtic
64' Doelpunt Celtic Doelpunt J. Forrest met assist van L. Abada Celtic 1-3
65' Wissel Celtic Wissel R. Christie voor D. Turnbull Celtic
65' Wissel Celtic Wissel T. Rogic voor L. Abada Celtic
65' Wissel Celtic Wissel O. Edouard voor K. Furuhashi Celtic
73' Wissel Jablonec Wissel T. Malinsky voor D. Plestil Jablonec
73' Wissel Jablonec Wissel D. Houska voor M. Kratochvil Jablonec
75' Gele kaart Jablonec Gele kaart voor M. Surzyn Jablonec
78' Wissel Jablonec Wissel L. Holik voor V. Pilar Jablonec
85' Eigen doelpunt Jablonec Eigen doelpunt N. Bitton T. Malinsky Jablonec 2-3
86' Wissel Jablonec Wissel T. Hubschman voor J. Povazanec Jablonec
86' Wissel Jablonec Wissel T. Cvancara voor V. Kubista Jablonec
88' Gele kaart Jablonec Gele kaart voor J. Zeleny Jablonec
90' Doelpunt Celtic Doelpunt R. Christie met assist van J. Forrest Celtic 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting Jablonec - Celtic
Opstellingen Jablonec - Celtic
De opstellingen van Jablonec en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jablonec gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-5-1
Coach Petr Rada
Coach Angelos Postecoglou
Voorbeschouwing Jablonec - Celtic

Jablonec en Celtic spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Halil Umut Meler en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Jablonec en Celtic elkaar treffen in de Europa League.