Nabeschouwing Austria Wien - Fenerbahçe (0-2) || Europa League 2022/2023

Donderdag 18 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt Austria Wien het donderdag 18 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Fenerbahçe. De wedstrijd wordt gespeeld in Generali Arena in Wien.

Via de Austria Wien - Fenerbahçe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Austria Wien - Fenerbahçe (0-2)

Het Europa League duel tussen Austria Wien en Fenerbahçe is onder leiding van scheidsrechter Daniel Siebert geëindigd in een 0-2 overwinning voor Fenerbahçe. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door J. King, waarmee Fenerbahçe met 0-1 de leiding nam. In de 83e minuut kreeg Lucas Galvao van Austria Wien voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Austria Wien de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Fenerbahçe via een goal van S. Dursun in de 89e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Fenerbahçe.

LIVE Austria Wien - Fenerbahçe 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Austria Wien - Fenerbahçe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt J. King met assist van D. Rossi Fenerbahçe 0-1
23' Wissel Austria Wien Wissel H. Tabakovic voor F. Wustinger Austria Wien
32' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor E. Alioski Fenerbahçe
46' Wissel Austria Wien Wissel A. Jukic voor M. Huskovic Austria Wien
49' Gele kaart Austria Wien Gele kaart voor Lucas Galvao Austria Wien
59' Wissel Fenerbahçe Wissel Lincoln voor J. King Fenerbahçe
60' Wissel Fenerbahçe Wissel M. Zajc voor M. Crespo Fenerbahçe
73' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor I. Yuksek Fenerbahçe
74' Wissel Fenerbahçe Wissel Gustavo Henrique voor M. Lemos Fenerbahçe
75' Wissel Austria Wien Wissel C. Keles voor D. Fitz Austria Wien
79' Wissel Fenerbahçe Wissel F. Novak voor E. Alioski Fenerbahçe
79' Wissel Fenerbahçe Wissel W. Arao voor I. Yuksek Fenerbahçe
83' Tweede gele kaart Austria Wien Tweede gele kaart voor Lucas Galvao Austria Wien
86' Wissel Austria Wien Wissel J. Handl voor H. Tabakovic Austria Wien
89' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt S. Dursun Fenerbahçe 0-2
92' Gele kaart Austria Wien Gele kaart voor C. Fruchtl Austria Wien
Video hoogtepunten en samenvatting Austria Wien - Fenerbahçe
Opstellingen Austria Wien - Fenerbahçe
De opstellingen van Austria Wien en Fenerbahçe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Austria Wien gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Fenerbahçe zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.