Nabeschouwing Ferencváros - Trabzonspor (3-2) || Europa League 2022/2023

Donderdag 8 september 2022 - 21:00 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt Ferencváros het donderdag 8 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Trabzonspor. De wedstrijd wordt gespeeld in Groupama Aréna in Budapest.

Via de Ferencváros - Trabzonspor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ferencváros - Trabzonspor (3-2)

Het Europa League duel tussen Ferencváros en Trabzonspor is onder leiding van scheidsrechter Fabio Maresca geëindigd in een 3-2 overwinning voor Ferencváros. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Ferencváros kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van T. C. Nguen. In de 16e minuut moest E. Civic van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Fabio Maresca een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Ferencváros verder met een speler minder. In de 29e werd de voorsprong voor Ferencváros verdubbeld dankzij een doelpunt van A. Traore.

In de 39e minuut was het Trabzonspor dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van M. Gomez. In de 44e minuut werd de stand op 3-1 gezet na een benutte penalty van Ferencváros speler T. C. Nguen. Trabzonspor verkleinde in de 71e minuut de achterstand doordat U. Bozok de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Fabio Maresca en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Ferencváros.

LIVE Ferencváros - Trabzonspor 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ferencváros - Trabzonspor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Ferencváros Doelpunt T. C. Nguen met assist van B. Vecsei Ferencváros 1-0
16' Rode kaart Ferencváros Rode kaart voor E. Civic Ferencváros
20' Wissel Ferencváros Wissel E. Botka voor F. Boli Ferencváros
29' Doelpunt Ferencváros Doelpunt A. Traore met assist van T. C. Nguen Ferencváros 2-0
39' Doelpunt Trabzonspor Doelpunt M. Gomez met assist van A. Bakasetas Trabzonspor 2-1
41' Gele kaart Ferencváros Gele kaart voor M. Besic Ferencváros
42' Gele kaart Trabzonspor Gele kaart voor E. Bardhi Trabzonspor
44' Penalty Ferencváros Penalty T. C. Nguen Ferencváros 3-1
46' Wissel Trabzonspor Wissel E. Elmali voor Vitor Hugo Trabzonspor
46' Wissel Trabzonspor Wissel Y. Yazici voor E. Bardhi Trabzonspor
46' Wissel Trabzonspor Wissel M. Hamsik voor J. Gbamin Trabzonspor
60' Wissel Trabzonspor Wissel U. Bozok voor A. Omur Trabzonspor
71' Doelpunt Trabzonspor Doelpunt U. Bozok met assist van M. Gomez Trabzonspor 3-2
72' Wissel Trabzonspor Wissel Djaniny voor S. Denswil Trabzonspor
76' Wissel Ferencváros Wissel A. Gojak voor T. C. Nguen Ferencváros
76' Wissel Ferencváros Wissel A. Laidouni voor B. Vecsei Ferencváros
80' Gele kaart Ferencváros Gele kaart voor H. Wingo Ferencváros
86' Gele kaart Ferencváros Gele kaart voor D. Dibusz Ferencváros
87' VAR: Afgekeurd doelpunt Y. Yazıcı Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Y. Yazıcı Trabzonspor
90' Wissel Ferencváros Wissel A. Kovacevic voor M. Besic Ferencváros
92' Gele kaart Ferencváros Gele kaart voor M. Knoester Ferencváros
Video hoogtepunten en samenvatting Ferencváros - Trabzonspor
Opstellingen Ferencváros - Trabzonspor
De opstellingen van Ferencváros en Trabzonspor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ferencváros gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Trabzonspor zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Coach Stanislav Cherchesov
Voorbeschouwing Ferencváros - Trabzonspor

Ferencváros en Trabzonspor spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fabio Maresca en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Europa League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Ferencváros en Trabzonspor elkaar treffen in de Europa League.