Nabeschouwing Zürich - Linfield (3-0) || Europa League 2022/2023

Donderdag 11 augustus 2022 - 19:00 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt Zürich het donderdag 11 augustus 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Linfield. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Letzigrund in Zurich.

Via de Zürich - Linfield live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zürich - Linfield (3-0)

Het Europa League duel tussen Zürich en Linfield is onder leiding van scheidsrechter Harm Osmers geëindigd in een 3-0 overwinning voor Zürich. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door D. Avdijaj, waarmee Zürich met 1-0 de leiding nam. Zürich vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Avdijaj op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut volgde een derde treffer van Zürich, waarmee I. Santini zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Harm Osmers, waardoor Zürich een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Zürich - Linfield 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zürich - Linfield teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Zürich Doelpunt D. Avdijaj met assist van A. Marchesano Zürich 1-0
26' Doelpunt Zürich Doelpunt D. Avdijaj met assist van A. Guerrero Zürich 2-0
33' Gele kaart Linfield Gele kaart voor C. Palmer Linfield
46' Wissel Zürich Wissel B. Krasniqi voor D. Avdijaj Zürich
46' Wissel Zürich Wissel M. Hornschuh voor C. Conde Zürich
59' Gele kaart Linfield Gele kaart voor J. Cooper Linfield
62' Gele kaart Zürich Gele kaart voor L. Kamberi Zürich
62' Wissel Linfield Wissel E. Devine voor J. Cooper Linfield
62' Wissel Linfield Wissel E. Vertainen voor C. McKee Linfield
65' Gele kaart Linfield Gele kaart voor K. McClean Linfield
66' Wissel Zürich Wissel F. Rohner voor N. Boranijasevic Zürich
74' Wissel Zürich Wissel B. Dzemaili voor O. Selnaes Zürich
74' Wissel Zürich Wissel I. Santini voor A. Marchesano Zürich
78' Wissel Linfield Wissel A. Clarke voor C. Palmer Linfield
80' Gele kaart Zürich Gele kaart voor M. Hornschuh Zürich
84' Doelpunt Zürich Doelpunt I. Santini met assist van F. Rohner Zürich 3-0
85' Wissel Linfield Wissel K. Millar voor C. Pepper Linfield
85' Wissel Linfield Wissel J. Archer voor J. Mulgrew Linfield
Video hoogtepunten en samenvatting Zürich - Linfield
Opstellingen Zürich - Linfield
De opstellingen van Zürich en Linfield zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zürich gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Linfield zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach David Healy
Voorbeschouwing Zürich - Linfield

Zürich en Linfield spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Harm Osmers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zürich en Linfield in de Europa League vond plaats op 4 augustus 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zürich. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Zürich favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Linfield slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.