Nabeschouwing AEK Athene - Brighton & Hove Albion (0-1) || Europa League 2023/2024

Donderdag 30 november 2023 - 18:45 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt AEK Athene het donderdag 30 november 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in OPAP Arena in Athens.

Via de AEK Athene - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AEK Athene - Brighton & Hove Albion (0-1)

Het Europa League duel tussen AEK Athene en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter Sandro Schärer geëindigd in een 0-1 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 55 minuten. João Pedro maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Brighton & Hove Albion vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. In de 65e minuut kreeg Mijat Gacinovic van AEK Athens voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor AEK Athens de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Brighton & Hove Albion uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE AEK Athene - Brighton & Hove Albion 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AEK Athene - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Joël Veltman Brighton & Hove Albion
27' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor Mijat Gacinovic AEK Athens
54' João Pedro Brighton & Hove Albion
55' Penalty Brighton & Hove Albion Penalty João Pedro Brighton & Hove Albion 0-1
63' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor Steven Zuber AEK Athens
65' Tweede gele kaart AEK Athens Tweede gele kaart voor Mijat Gacinovic AEK Athens
69' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Mahmoud Dahoud voor Kaoru Mitoma Brighton & Hove Albion
72' Wissel AEK Athens Wissel Niclas Eliasson voor Nordin Amrabat AEK Athens
72' Wissel AEK Athens Wissel Ezequiel Ponce voor Steven Zuber AEK Athens
72' Wissel AEK Athens Wissel Sergio Araujo voor Petros Mantalos AEK Athens
77' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel James Milner voor João Pedro Brighton & Hove Albion
82' Wissel AEK Athens Wissel Rodolfo Pizarro voor Orbelín Pineda AEK Athens
87' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Joshua Duffus voor Evan Ferguson Brighton & Hove Albion
88' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Carlos Baleba voor Billy Gilmour Brighton & Hove Albion
Video hoogtepunten en samenvatting AEK Athene - Brighton & Hove Albion
Opstellingen AEK Athene - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van AEK Athene en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AEK Athene gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.