Nabeschouwing Aris Limassol - Sparta Praha (1-3) || Europa League 2023/2024

Donderdag 14 december 2023 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Aris Limassol het donderdag 14 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sparta Praha. De wedstrijd wordt gespeeld in Tsirion Athlítiko Kentro in Limassol.

Via de Aris Limassol - Sparta Praha live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aris Limassol - Sparta Praha (1-3)

Het Europa League duel tussen Aris Limassol en Sparta Praha is onder leiding van scheidsrechter Harm Osmers geëindigd in een 1-3 overwinning voor Sparta Praha. Na 45 minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Sparta Praha kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Jan Kuchta. Sparta Praha vergrootte in de 11e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Veljko Birmancevic op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 46e minuut volgde een derde treffer van Sparta Praha, waarmee Veljko Birmancevic zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 84 minuten deed Leo Bengtsson iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Aris Limassol werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Aris Limassol echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Sparta Praha.

LIVE Aris Limassol - Sparta Praha 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aris Limassol - Sparta Praha teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor Ladislav Krejci Sparta Praha
4' Doelpunt Sparta Praha Doelpunt Jan Kuchta met assist van Lukas Haraslin Sparta Praha 0-1
11' Doelpunt Sparta Praha Doelpunt Veljko Birmancevic met assist van Kaan Kairinen Sparta Praha 0-2
36' Wissel Sparta Praha Wissel Tomas Wiesner voor Ángelo Preciado Sparta Praha
46' Doelpunt Sparta Praha Doelpunt Veljko Birmancevic met assist van Qazim Laçi Sparta Praha 0-3
46' Wissel Aris Limassol Wissel Franz Brorsson voor Alex Moucketou-Moussounda Aris Limassol
65' Wissel Aris Limassol Wissel Morgan Brown voor Július Szőke Aris Limassol
65' Wissel Aris Limassol Wissel Jaden Montnor voor Yannick Gomis Aris Limassol
66' Wissel Sparta Praha Wissel Adam Karabec voor Lukas Haraslin Sparta Praha
66' Wissel Sparta Praha Wissel Patrik Vydra voor Asger Sörensen Sparta Praha
76' Wissel Aris Limassol Wissel Matija Špoljarić voor Mihlali Mayambela Aris Limassol
77' Gele kaart Aris Limassol Gele kaart voor Cajú Aris Limassol
78' Wissel Sparta Praha Wissel Victor Olatunji voor Jan Kuchta Sparta Praha
78' Wissel Sparta Praha Wissel Jakub Pesek voor Veljko Birmancevic Sparta Praha
84' Doelpunt Aris Limassol Doelpunt Leo Bengtsson met assist van Jaden Montnor Aris Limassol 1-3
84' Wissel Aris Limassol Wissel Mariusz Stępiński voor Aleksandr Kokorin Aris Limassol
86' Gele kaart Aris Limassol Gele kaart voor Morgan Brown Aris Limassol
87' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor Kaan Kairinen Sparta Praha
92' Gele kaart Aris Limassol Gele kaart voor Franz Brorsson Aris Limassol
Video hoogtepunten en samenvatting Aris Limassol - Sparta Praha
Opstellingen Aris Limassol - Sparta Praha
De opstellingen van Aris Limassol en Sparta Praha zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aris Limassol gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Sparta Praha zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Lars Friis
Voorbeschouwing Aris Limassol - Sparta Praha

Aris Limassol en Sparta Praha spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Harm Osmers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aris Limassol en Sparta Praha in de Europa League vond plaats op 21 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sparta Praha. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Sparta Praha favoriet. 1 keer wist de ploeg van Aris Limassol te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Aris Limassol. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Aris Limassol 0
Winst Sparta Praha 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aris Limassol op een 4e positie staat, terwijl we Sparta Praha terugvinden op de 3e plaats.