Nabeschouwing Atalanta - Liverpool (0-1) || Europa League 2023/2024

Donderdag 18 april 2024 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Atalanta het donderdag 18 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Liverpool (0-1)

Het Europa League duel tussen Atalanta en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 0-1 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 7 minuten. Mohamed Salah maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Liverpool vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Liverpool.

LIVE Atalanta - Liverpool 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Penalty Liverpool Penalty Mohamed Salah Liverpool 0-1
43' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Isak Hien Liverpool
66' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Harvey Elliott Luis Díaz Atalanta
67' Wissel Liverpool Wissel Diogo Jota  voor Dominik Szoboszlai  Liverpool
67' Wissel Liverpool Wissel Darwin Núñez  voor Mohamed Salah Liverpool
72' Wissel Liverpool Wissel Joe Gomez voor Trent Alexander-Arnold  Liverpool
75' Wissel Liverpool Wissel Mario Pasalic voor Éderson Liverpool
75' Wissel Atalanta Wissel Charles De Ketelaere  voor Gianluca Scamacca Atalanta
77' Wissel Atalanta Wissel Teun Koopmeiners voor Atalanta
79' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor J. Danns Andrew Robertson Atalanta
79' Wissel Liverpool Wissel Ademola Lookman voor Aleksey Miranchuk Liverpool
91' Wissel Atalanta Wissel Davide Zappacosta voor Atalanta
91' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Davide Zappacosta Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Liverpool
Opstellingen Atalanta - Liverpool
De opstellingen van Atalanta en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Liverpool

Atalanta en Liverpool spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Liverpool in de Europa League vond plaats op 11 april 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Atalanta favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Liverpool slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.