Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Qarabağ (3-2) || Europa League 2023/2024

Donderdag 14 maart 2024 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Bayer Leverkusen het donderdag 14 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Qarabağ. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Qarabağ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Qarabağ (3-2)

Het Europa League duel tussen Bayer Leverkusen en Qarabağ is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 3-2 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 58e minuut door Abdellah Zoubir, waarmee Qarabağ met 0-1 de leiding nam. In de 64e minuut moest Elvin Cafarquliyev van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Anthony Taylor een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Qarabağ verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Qarabağ via een goal van Juninho Vieira in de 67e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

In de 72e minuut was het Bayer 04 Leverkusen dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Jeremie Frimpong. Na 93 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Patrik Schick de 2-2 maakte namens Bayer 04 Leverkusen. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Bayer 04 Leverkusen dat via Patrik Schick nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 97e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Anthony Taylor bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Bayer Leverkusen.

LIVE Bayer Leverkusen - Qarabağ 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Qarabağ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Exequiel Palacios voor Jonas Hofmann Bayer 04 Leverkusen
58' Doelpunt Qarabağ Doelpunt Abdellah Zoubir met assist van Leandro Andrade Qarabağ 0-1
59' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Patrik Schick voor Borja Iglesias Bayer 04 Leverkusen
60' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Alejandro Grimaldo voor Piero Hincapié Bayer 04 Leverkusen
63' Elvin Cafarquliyev Qarabağ
64' Rode kaart Qarabağ Rode kaart voor Elvin Cafarquliyev Qarabağ
66' Wissel Qarabağ Wissel Toral Bayramov voor Yassine Benzia Qarabağ
67' Doelpunt Qarabağ Doelpunt Juninho Vieira met assist van Marko Vešović Qarabağ 0-2
70' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Patrik Schick Bayer 04 Leverkusen
72' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Jeremie Frimpong met assist van Alejandro Grimaldo Bayer 04 Leverkusen 1-2
77' Wissel Qarabağ Wissel Juninho Vieira voor Qarabağ
78' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor Matheus Silva Leandro Andrade Qarabağ
78' Wissel Qarabağ Wissel Nariman Akhundzade voor Juninho Vieira Qarabağ
79' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Josip Stanisic voor Odilon Kossounou Bayer 04 Leverkusen
86' Wissel Qarabağ Wissel Patrick Andrade voor Abdellah Zoubir Qarabağ
87' Wissel Qarabağ Wissel Kevin Medina voor Marko Vešović Qarabağ
90' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor Andrey Lunev Qarabağ
93' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Patrik Schick met assist van Alejandro Grimaldo Bayer 04 Leverkusen 2-2
97' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Patrik Schick met assist van Exequiel Palacios Bayer 04 Leverkusen 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Qarabağ
Opstellingen Bayer Leverkusen - Qarabağ
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Qarabağ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Qarabağ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Xabier Alonso Olano
Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Qarabağ

Bayer Leverkusen en Qarabağ spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Qarabağ in de Europa League vond plaats op 7 maart 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Bayer Leverkusen favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Qarabağ slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.