Nabeschouwing Rangers - Sparta Praha (2-1) || Europa League 2023/2024

Donderdag 9 november 2023 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Rangers het donderdag 9 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sparta Praha. De wedstrijd wordt gespeeld in Ibrox Stadium in Glasgow.

Via de Rangers - Sparta Praha live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rangers - Sparta Praha (2-1)

Het Europa League duel tussen Rangers en Sparta Praha is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 2-1 overwinning voor Rangers. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Danilo, waarmee Rangers met 1-0 de leiding nam. Rangers vergrootte in de 20e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Todd Cantwell op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 77e minuut wist Sparta Praha de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Lukas Haraslin. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Sparta Praha kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Davide Massa, waardoor Rangers een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Rangers - Sparta Praha 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rangers - Sparta Praha teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Rangers Doelpunt Danilo Rangers 1-0
20' Doelpunt Rangers Doelpunt Todd Cantwell met assist van Danilo Rangers 2-0
37' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor James Gomez Sparta Praha
46' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor Martin Vitik Sparta Praha
46' Wissel Sparta Praha Wissel Qazim Laçi voor Victor Olatunji Sparta Praha
46' Wissel Sparta Praha Wissel Tomas Wiesner voor James Gomez Sparta Praha
58' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Borna Barišić Rangers
59' Wissel Sparta Praha Wissel Lukas Haraslin voor Lukas Sadilek Sparta Praha
67' Wissel Sparta Praha Wissel Vaclav Sejk voor Jan Kuchta Sparta Praha
69' Wissel Rangers Wissel Ross McCausland voor Todd Cantwell Rangers
77' Doelpunt Sparta Praha Doelpunt Lukas Haraslin met assist van Ángelo Preciado Sparta Praha 2-1
78' VAR: Afgekeurd doelpunt Qazim Laçi Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Qazim Laçi Rangers
78' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor Danilo Sparta Praha
85' Wissel Rangers Wissel Cyriel Dessers voor Danilo Rangers
85' Wissel Rangers Wissel Tom Lawrence  voor Abdallah Sima Rangers
85' Wissel Sparta Praha Wissel Patrik Vydra voor Qazim Laçi Sparta Praha
89' Gele kaart Rangers Gele kaart voor James Tavernier Rangers
93' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Sam Lammers Rangers
95' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor Ángelo Preciado Sparta Praha
95' Wissel Rangers Wissel José Cifuentes voor Sam Lammers Rangers
99' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Connor Goldson Rangers
Video hoogtepunten en samenvatting Rangers - Sparta Praha
Opstellingen Rangers - Sparta Praha
De opstellingen van Rangers en Sparta Praha zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rangers gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sparta Praha zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.