Nabeschouwing Rennes - Panathinaikos (3-1) || Europa League 2023/2024

Donderdag 9 november 2023 - 18:45 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Rennes het donderdag 9 november 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Panathinaikos. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Route de Lorient in Rennes.

Via de Rennes - Panathinaikos live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Panathinaikos (3-1)

Het Europa League duel tussen Rennes en Panathinaikos is onder leiding van scheidsrechter William Collum geëindigd in een 3-1 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Fabian Rieder, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. In de 33e minuut moest Jeanuel Belocian van het veld vertrekken nadat scheidsrechter William Collum een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Rennes verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Panathinaikos vervolgens op 1-1. Het was Fotis Ioannidis die vanaf 11 meter wist te scoren in de 34e minuut. In de 63e minuut scoorde Rennes via Ludovic Blas, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 65e minuut werd de stand op 2-1 gezet na een benutte penalty van Rennes speler Ibrahim Salah.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter William Collum, waardoor Rennes een 3-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Rennes - Panathinaikos 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Panathinaikos teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Rennes Doelpunt Fabian Rieder Rennes 1-0
32' Fotis Ioannidis Panathinaikos
33' Rode kaart Rennes Rode kaart voor Jeanuel Belocian Rennes
33' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Benjamin Bourigeaud Rennes
34' Penalty Panathinaikos Penalty Fotis Ioannidis Panathinaikos 1-1
35' Wissel Rennes Wissel Adrien Truffert voor Arnaud Kalimuendo Rennes
44' Gele kaart Panathinaikos Gele kaart voor Giorgos Vagiannidis Panathinaikos
46' Wissel Panathinaikos Wissel Filip Đuričić voor Adam Gnezda Čerin Panathinaikos
52' Gele kaart Panathinaikos Gele kaart voor Rubén Pérez Panathinaikos
55' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Christopher Wooh Rennes
62' Wissel Rennes Wissel Ibrahim Salah voor Martin Terrier Rennes
62' Wissel Rennes Wissel Baptiste Santamaria voor Fabian Rieder Rennes
63' Doelpunt Rennes Doelpunt Ludovic Blas met assist van Benjamin Bourigeaud Rennes
65' Penalty Rennes Penalty Ibrahim Salah Rennes 2-1
70' Wissel Panathinaikos Wissel Ludovic Blas voor Panathinaikos 3-1
72' Wissel Panathinaikos Wissel Aitor Cantalapiedra voor Bernard Panathinaikos
72' Wissel Panathinaikos Wissel Daniel Mancini voor Sebastián Palacios Panathinaikos
79' Wissel Panathinaikos Wissel Willian Arão  voor Rubén Pérez Panathinaikos
79' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Andraž Šporar Giorgos Vagiannidis Rennes
81' Wissel Rennes Wissel Baptiste Santamaria voor Rennes
93' Wissel Rennes Wissel Lorenz Assignon voor Nemanja Matić Rennes
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Panathinaikos
Opstellingen Rennes - Panathinaikos
De opstellingen van Rennes en Panathinaikos zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Panathinaikos zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Bruno Génésio
Voorbeschouwing Rennes - Panathinaikos

Rennes en Panathinaikos spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter William Collum en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Panathinaikos in de Europa League vond plaats op 26 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rennes. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Rennes favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Panathinaikos slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rennes 1
Winst Panathinaikos 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 1e positie staat, terwijl we Panathinaikos terugvinden op de 2e plaats.