Nabeschouwing Roma - Brighton & Hove Albion (4-0) || Europa League 2023/2024

Donderdag 7 maart 2024 - 18:45 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Roma het donderdag 7 maart 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Brighton & Hove Albion (4-0)

Het Europa League duel tussen Roma en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 4-0 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Paulo Dybala, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Roma vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Romelu Lukaku  op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut volgde een derde treffer van Roma, waarmee Gianluca Mancini zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Roma in de 68e minuut, nadat Bryan Cristante de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Roma.

LIVE Roma - Brighton & Hove Albion 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Roma Doelpunt Paulo Dybala met assist van Leandro Paredes Roma 1-0
14' Paulo Dybala Roma
38' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Jan Paul van Hecke Brighton & Hove Albion
43' Doelpunt Roma Doelpunt Romelu Lukaku  Roma 2-0
46' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Ansu Fati  voor Julio Enciso  Brighton & Hove Albion
61' Gele kaart Roma Gele kaart voor Leonardo Spinazzola Roma
64' Doelpunt Roma Doelpunt Gianluca Mancini met assist van Stephan El Shaarawy Roma 3-0
67' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Tariq Lamptey  Brighton & Hove Albion
68' Doelpunt Roma Doelpunt Bryan Cristante met assist van Stephan El Shaarawy Roma 4-0
72' Wissel Roma Wissel Tommaso Baldanzi voor Paulo Dybala Roma
72' Wissel Roma Wissel Edoardo Bove voor Leandro Paredes Roma
75' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Pervis Estupiñán  voor Igor Brighton & Hove Albion
75' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Joël Veltman voor Facundo Buonanotte Brighton & Hove Albion
81' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Evan Ferguson voor Danny Welbeck  Brighton & Hove Albion
81' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Carlos Baleba voor Billy Gilmour Brighton & Hove Albion
82' Wissel Roma Wissel Diego Llorente voor Leonardo Spinazzola Roma
88' Wissel Roma Wissel Nicola Zalewski voor Stephan El Shaarawy Roma
88' Wissel Roma Wissel Sardar Azmoun voor Romelu Lukaku  Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Brighton & Hove Albion
Opstellingen Roma - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van Roma en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Roberto De Zerbi
Voorbeschouwing Roma - Brighton & Hove Albion

Roma en Brighton & Hove Albion spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Roma en Brighton & Hove Albion elkaar treffen in de Europa League.