Nabeschouwing Roma - Milan (2-1) || Europa League 2023/2024

Donderdag 18 april 2024 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Roma het donderdag 18 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Milan (2-1)

Het Europa League duel tussen Roma en Milan is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een 2-1 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Gianluca Mancini, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Roma vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Paulo Dybala  op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 31e minuut moest Roma verder met een man minder nadat Zeki Çelik een rode kaart had gekregen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Matteo Gabbia namens Milan in de 85e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Szymon Marciniak, waardoor Roma een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Roma - Milan 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Roma Doelpunt Gianluca Mancini met assist van Lorenzo Pellegrini Roma 1-0
22' Doelpunt Roma Doelpunt Paulo Dybala  Roma 2-0
29' Wissel Roma Wissel Tammy Abraham voor Romelu Lukaku   Roma
31' Rode kaart Roma Rode kaart voor Zeki Çelik Roma
32' Gele kaart Milan Gele kaart voor Davide Calabria  Milan
40' Wissel Milan Wissel Luka Jović voor Ismaël Bennacer  Milan
41' Ruben Loftus-Cheek Milan
43' Wissel Roma Wissel Diego Llorente voor Paulo Dybala  Roma
46' Wissel Milan Wissel Tijjani Reijnders voor Davide Calabria  Milan
46' Wissel Milan Wissel Samuel Chukwueze voor Ruben Loftus-Cheek Milan
46' Gele kaart Milan Gele kaart voor Matteo Gabbia Milan
51' Gele kaart Milan Gele kaart voor Yacine Adli Milan
69' Wissel Milan Wissel Alessandro Florenzi voor Yunus Musah Milan
69' Wissel Milan Wissel Noah Okafor voor Christian Pulisic  Milan
77' Gele kaart Milan Gele kaart voor Luka Jović Milan
82' Wissel Roma Wissel Angeliño voor Lorenzo Pellegrini Roma
82' Wissel Roma Wissel Renato Sanches  voor Edoardo Bove Roma
85' Doelpunt Milan Doelpunt Matteo Gabbia met assist van Rafael Leão Milan 2-1
89' Gele kaart Milan Gele kaart voor Fikayo Tomori Milan
92' Gele kaart Milan Gele kaart voor Theo Hernández  Milan
93' Theo Hernández  Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Milan
Opstellingen Roma - Milan
De opstellingen van Roma en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Milan

Roma en Milan spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Szymon Marciniak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Milan in de Europa League vond plaats op 11 april 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Milan slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.