Nabeschouwing Sporting Braga - Qarabağ (2-4) || Europa League 2023/2024

Donderdag 15 februari 2024 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Sporting Braga het donderdag 15 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Qarabağ. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Braga in Braga.

Via de Sporting Braga - Qarabağ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Braga - Qarabağ (2-4)

Het Europa League duel tussen Sporting Braga en Qarabağ is onder leiding van scheidsrechter Morten Krogh geëindigd in een 2-4 overwinning voor Qarabağ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 21 minuten. Marko Jankovic maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Qarabağ vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Sporting Braga kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Simon Banza, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 54e minuut zette Abdellah Zoubir zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Qarabağ de leiding in de wedstrijd nam.

Na 65 minuten werd de voorsprong voor Qarabağ vergroot nadat Juninho Vieira de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 69e minuut nadat Abdellah Zoubir namens Qarabağ de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 91e minuut werd de stand op 2-4 gezet na een benutte penalty van Sporting Braga speler João Moutinho.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Morten Krogh bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Qarabağ.

LIVE Sporting Braga - Qarabağ 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Braga - Qarabağ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Penalty Qarabağ Penalty Marko Jankovic Qarabağ 0-1
30' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor Matheus Silva Qarabağ
44' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Simon Banza Sporting Braga 1-1
47' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Abel Ruiz Sporting Braga
54' Doelpunt Qarabağ Doelpunt Abdellah Zoubir Qarabağ 1-2
56' Wissel Sporting Braga Wissel Bahlul Mustafazada voor Sporting Braga
56' VAR: Afgekeurd doelpunt Roger Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Roger Álvaro Djaló Qarabağ
65' Doelpunt Qarabağ Doelpunt Juninho Vieira met assist van Abdellah Zoubir Qarabağ 1-3
66' Juninho Vieira Qarabağ
68' Wissel Sporting Braga Wissel Toral Bayramov voor Leandro Andrade Sporting Braga
68' Wissel Qarabağ Wissel Pizzi voor Rodrigo Zalazar Qarabağ
69' Doelpunt Qarabağ Doelpunt Abdellah Zoubir met assist van Toral Bayramov Qarabağ 1-4
76' Wissel Sporting Braga Wissel Joe Mendes voor Víctor Gómez  Sporting Braga
76' Wissel Sporting Braga Wissel Cher Ndour voor Vitor Carvalho Sporting Braga
76' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor Júlio Romão Qarabağ
86' Wissel Qarabağ Wissel Hamidou Keyta voor Yassine Benzia Qarabağ
86' Wissel Qarabağ Wissel Aleksey Isayev voor Júlio Romão Qarabağ
87' Wissel Qarabağ Wissel Nariman Akhundzade voor Juninho Vieira Qarabağ
97' Wissel Qarabağ Wissel Redon Xhixha voor Abdellah Zoubir Qarabağ
91' Penalty Sporting Braga Penalty João Moutinho Sporting Braga 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Braga - Qarabağ
Opstellingen Sporting Braga - Qarabağ
De opstellingen van Sporting Braga en Qarabağ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Braga gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Qarabağ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting Braga - Qarabağ

Sporting Braga en Qarabağ spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Morten Krogh en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Sporting Braga en Qarabağ elkaar treffen in de Europa League.