Nabeschouwing Southampton - Derby County (2-2) (3-5 na strafschoppen) || FA Cup 2018/2019

Woensdag 16 januari 2019 - 20:45 uur

In de FA Cup 2018/2019 neemt Southampton het woensdag 16 januari 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Derby County. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Derby County live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Derby County (2-2) (3-5 na strafschoppen)

Het FA Cup duel tussen Southampton en Derby County is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een overwinning voor Derby County. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Derby County het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 3-5 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 68e minuut door S. Armstrong, waarmee Southampton met 1-0 de leiding nam. Southampton vergrootte in de 70e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Redmond op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 76e minuut wist Derby County de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via H. Wilson.

Na 82 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Waghorn de 2-2 maakte voor Derby County. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-5 score in het voordeel van Derby County, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Southampton - Derby County 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Derby County teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Southampton Gele kaart voor T. Johnson Southampton
46' Wissel Southampton Wissel N. Redmond voor T. Johnson Southampton
68' Doelpunt Southampton Doelpunt S. Armstrong Southampton 1-0
70' Doelpunt Southampton Doelpunt N. Redmond met assist van J. Stephens Southampton 2-0
73' Wissel Southampton Wissel S. Gallagher voor S. Long Southampton
75' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Cédric Soares Southampton
76' Wissel Derby County Wissel D. Nugent voor J. Marriott Derby County
76' Doelpunt Derby County Doelpunt H. Wilson Derby County 2-1
80' Wissel Derby County Wissel T. Lawrence voor T. Huddlestone Derby County
82' Doelpunt Derby County Doelpunt M. Waghorn met assist van H. Wilson Derby County 2-2
91' Wissel Southampton Wissel C. Slattery voor S. Armstrong Southampton
94' Wissel Derby County Wissel D. Holmes voor J. Bogle Derby County
102' Wissel Derby County Wissel M. Bennett voor H. Wilson Derby County
110' Wissel Southampton Wissel M. Targett voor K. Davis Southampton
1' Penalty gescoord in shootout Derby County Penalty gescoord in shootout M. Waghorn Derby County 0-1
1' Penalty gescoord in shootout Southampton Penalty gescoord in shootout J. Ward-Prowse Southampton 1-1
2' Penalty gescoord in shootout Derby County Penalty gescoord in shootout D. Nugent Derby County 1-2
2' Penalty gemist in shootout Southampton Penalty gemist in shootout N. Redmond Southampton
3' Penalty gescoord in shootout Derby County Penalty gescoord in shootout M. Mount Derby County 1-3
3' Penalty gescoord in shootout Southampton Penalty gescoord in shootout J. Vestergaard Southampton 2-3
4' Penalty gescoord in shootout Derby County Penalty gescoord in shootout T. Lawrence Derby County 2-4
4' Penalty gescoord in shootout Southampton Penalty gescoord in shootout M. Targett Southampton 3-4
5' Penalty gescoord in shootout Derby County Penalty gescoord in shootout R. Keogh Derby County 3-5
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Derby County
Opstellingen Southampton - Derby County
De opstellingen van Southampton en Derby County zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Derby County zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.