Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Brentford (3-2) (na verlenging) || FA Cup 2023/2024

Dinsdag 16 januari 2024 - 20:30 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Wolverhampton Wanderers het dinsdag 16 januari 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Brentford. De wedstrijd wordt gespeeld in Molineux Stadium in Wolverhampton.

Via de Wolverhampton Wanderers - Brentford live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolverhampton Wanderers - Brentford (3-2) (na verlenging)

Het FA Cup duel tussen Wolverhampton Wanderers en Brentford is onder leiding van scheidsrechter Andy Madley geëindigd in een 3-2 overwinning voor Wolverhampton Wanderers. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Wolverhampton Wanderers dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Nathan Collins, waarmee Brentford met 0-1 de leiding nam. Wolverhampton Wanderers kwam in de 36e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Nélson Semedo, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 52e minuut zette Neal Maupay zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Brentford de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Nathan Fraser de 2-2 maakte voor Wolverhampton Wanderers. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Wolverhampton Wanderers dat in de 110e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Matheus Cunha de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Andy Madley af en was het Wolverhampton Wanderers die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 3-2 overwinning.

LIVE Wolverhampton Wanderers - Brentford 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolverhampton Wanderers - Brentford teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Brentford Doelpunt Nathan Collins Brentford 0-1
36' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt Nélson Semedo Wolverhampton Wanderers 1-1
52' Doelpunt Brentford Doelpunt Neal Maupay met assist van Josh Dasilva Brentford 1-2
57' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Pedro Neto voor Matt Doherty Wolverhampton Wanderers
62' Wissel Brentford Wissel Shandon Baptiste voor Mikkel Damsgaard Brentford
62' Wissel Brentford Wissel Zanka voor Kristoffer Ajer Brentford
62' Wissel Brentford Wissel Myles Peart-Harris voor Josh Dasilva Brentford
70' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Nathan Fraser voor Jean-Ricner Bellegarde Wolverhampton Wanderers
70' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Mario Lemina voor Joseph Hodge Wolverhampton Wanderers
72' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt Nathan Fraser met assist van Matheus Cunha Wolverhampton Wanderers 2-2
86' Gele kaart Brentford Gele kaart voor Myles Peart-Harris Brentford
87' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Hugo Bueno voor Pablo Sarabia Wolverhampton Wanderers
94' Wissel Brentford Wissel Yegor Yarmolyuk voor Mathias Jensen Brentford
99' Wissel Brentford Wissel Michael Olakigbe voor Keane Lewis-Potter Brentford
110' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt Matheus Cunha Wolverhampton Wanderers 3-2
109' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel Craig Dawson voor Matheus Cunha Wolverhampton Wanderers
115' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor Max Kilman Wolverhampton Wanderers
Video hoogtepunten en samenvatting Wolverhampton Wanderers - Brentford
Opstellingen Wolverhampton Wanderers - Brentford
De opstellingen van Wolverhampton Wanderers en Brentford zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolverhampton Wanderers gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Brentford zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.