Nabeschouwing Dender - Lierse Kempenzonen (2-3) || Eerste Divisie B 2022/2023

Vrijdag 9 september 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie B 2022/2023 neemt Dender het vrijdag 9 september 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Lierse Kempenzonen. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Roystadion in Denderleeuw.

Via de Dender - Lierse Kempenzonen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dender - Lierse Kempenzonen (2-3)

Het Eerste Divisie B duel tussen Dender en Lierse Kempenzonen is onder leiding van scheidsrechter Kevin Debeuckelaere geëindigd in een 2-3 overwinning voor Lierse Kempenzonen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door J. Pupe, waarmee Lierse Kempenzonen met 0-1 de leiding nam. Dender kwam in de 41e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Cools, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 46e minuut zette T. Van Acker zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Lierse Kempenzonen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 52 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Cukur de 2-2 maakte voor Dender. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Lierse Kempenzonen dat in de 79e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat S. Tabekou de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kevin Debeuckelaere en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Lierse Kempenzonen.

LIVE Dender - Lierse Kempenzonen 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dender - Lierse Kempenzonen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Doelpunt Lierse Kempenzonen Doelpunt J. Pupe met assist van T. Van Acker Lierse Kempenzonen 0-1
41' Doelpunt Dender Doelpunt K. Cools Dender 1-1
46' Doelpunt Lierse Kempenzonen Doelpunt T. Van Acker met assist van L. Walbrecq Lierse Kempenzonen 1-2
51' Gele kaart Dender Gele kaart voor L. Hens Dender
52' Doelpunt Dender Doelpunt T. Cukur met assist van M. Lallemand Dender 2-2
54' Gele kaart Lierse Kempenzonen Gele kaart voor J. Pupe Lierse Kempenzonen
67' Wissel Dender Wissel R. Mbarki voor N. Rajsel Dender
68' Wissel Dender Wissel S. Marzo voor O. Myny Dender
68' Wissel Lierse Kempenzonen Wissel G. De Schryver voor L. Walbrecq Lierse Kempenzonen
73' Wissel Dender Wissel Z. Atteri voor T. Cukur Dender
78' Wissel Lierse Kempenzonen Wissel N. Schouterden voor M. Tarfi Lierse Kempenzonen
79' Doelpunt Lierse Kempenzonen Doelpunt S. Tabekou met assist van J. Pupe Lierse Kempenzonen 2-3
80' Gele kaart Lierse Kempenzonen Gele kaart voor G. De Schryver Lierse Kempenzonen
81' Wissel Dender Wissel J. Rowell voor M. Lallemand Dender
83' Wissel Lierse Kempenzonen Wissel T. Raemaekers voor B. Laes Lierse Kempenzonen
88' Gele kaart Dender Gele kaart voor J. Van Oudenhove Dender
Video hoogtepunten en samenvatting Dender - Lierse Kempenzonen
Opstellingen Dender - Lierse Kempenzonen

Voorbeschouwing Dender - Lierse Kempenzonen

Dender en Lierse Kempenzonen treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Debeuckelaere en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Dender en Lierse Kempenzonen elkaar treffen in de Eerste Divisie B.

Winst Dender 0
Winst Lierse Kempenzonen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dender op een 12e positie staat, terwijl we Lierse Kempenzonen terugvinden op de 1e plaats.