Nabeschouwing RWDM - KRC Genk II (1-1) || Eerste Divisie B 2022/2023

Zaterdag 17 september 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie B 2022/2023 neemt RWDM het zaterdag 17 september 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen KRC Genk II. De wedstrijd wordt gespeeld in Edmond Machtens-Stadion in Bruxelles.

Via de RWDM - KRC Genk II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RWDM - KRC Genk II (1-1)

De Eerste Divisie B 2022/2023 wedstrijd tussen RWDM en KRC Genk II geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 67 minuten. J. Geusens maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee KRC Genk II vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Lange tijd leek het erop dat RWDM het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 96e minuut was het namelijk Y. Challouk die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE RWDM - KRC Genk II 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RWDM - KRC Genk II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel KRC Genk II Wissel F. Al Mazyani voor D. Arabaci KRC Genk II
62' Wissel RWDM Wissel Barreto voor A. De Sart RWDM
62' Wissel RWDM Wissel Vinicius Lopes voor B. Smeets RWDM
66' Gele kaart RWDM Gele kaart voor J. Heris RWDM
67' Penalty KRC Genk II Penalty J. Geusens KRC Genk II 0-1
75' Wissel KRC Genk II Wissel D. Cutillas Carpe voor S. Diawara KRC Genk II
78' Wissel RWDM Wissel T. Ephestion voor I. Botella RWDM
79' Wissel RWDM Wissel G. Ruyssen voor J. Heris RWDM
81' Wissel KRC Genk II Wissel M. Swerts voor K. Van De Perre KRC Genk II
85' Gele kaart RWDM Gele kaart voor G. Ruyssen RWDM
93' Wissel KRC Genk II Wissel T. Claes voor J. Geusens KRC Genk II
96' Doelpunt RWDM Doelpunt Y. Challouk met assist van Barreto RWDM 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting RWDM - KRC Genk II
Opstellingen RWDM - KRC Genk II

Voorbeschouwing RWDM - KRC Genk II

RWDM en KRC Genk II treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Theophile Diskeuve en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat RWDM en KRC Genk II elkaar treffen in de Eerste Divisie B.

Winst RWDM 0
Winst KRC Genk II 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RWDM op een 5e positie staat, terwijl we KRC Genk II terugvinden op de 11e plaats.