Nabeschouwing AS Eupen - Standard Luik (2-1) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zaterdag 1 september 2018 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt AS Eupen het zaterdag 1 september 2018 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion am Kehrweg in Eupen.

Via de AS Eupen - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AS Eupen - Standard Luik (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen AS Eupen en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 2-1 overwinning voor AS Eupen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door R. Emond, waarmee Standard Liège met 0-1 de leiding nam. AS Eupen kwam in de 85e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Y. Toyokawa, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van C. Luyindama kwam AS Eupen in de 88e minuut op een 2-1 voorsprong te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bram Van Driessche, waardoor AS Eupen dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE AS Eupen - Standard Luik 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AS Eupen - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Standard Liège Doelpunt R. Emond met assist van M. Carcela Standard Liège 0-1
30' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor C. Keita AS Eupen
41' Wissel AS Eupen Wissel E. Ocansey voor D. Pollet AS Eupen
44' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor R. Marin Standard Liège
55' Wissel AS Eupen Wissel M. Laurent voor R. Mulumba AS Eupen
85' Doelpunt AS Eupen Doelpunt Y. Toyokawa AS Eupen 1-1
86' Wissel AS Eupen Wissel D. Miličević voor C. Keita AS Eupen
86' Wissel Standard Liège Wissel S. Bastien voor Orlando Sá Standard Liège
87' Wissel Standard Liège Wissel M. Djenepo voor P. MPoku Standard Liège
88' Eigen doelpunt AS Eupen Eigen doelpunt C. Luyindama AS Eupen 2-1
90' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor C. Luyindama Standard Liège
90' Wissel Standard Liège Wissel Carlinhos voor R. Marin Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting AS Eupen - Standard Luik
Opstellingen AS Eupen - Standard Luik
De opstellingen van AS Eupen en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing AS Eupen - Standard Luik

AS Eupen en Standard Luik treffen elkaar in de 6e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AS Eupen en Standard Luik in de Jupiler Pro League vond plaats op 20 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Standard Luik. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Standard Luik favoriet. 3 keer wist de ploeg van AS Eupen te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor AS Eupen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst AS Eupen 1
Winst Standard Luik 3
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AS Eupen op een 13e positie staat, terwijl we Standard Luik terugvinden op de 4e plaats.