Nabeschouwing Cercle Brugge - Anderlecht (2-1) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zondag 16 december 2018 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Cercle Brugge het zondag 16 december 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Cercle Brugge - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cercle Brugge - Anderlecht (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Cercle Brugge en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Christof Dierick geëindigd in een 2-1 overwinning voor Cercle Brugge. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door K. Hazard, waarmee Cercle Brugge met 1-0 de leiding nam. Anderlecht kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. Gerkens, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Cercle Brugge vervolgens op 2-1. Het was G. Bruno die vanaf 11 meter wist te scoren in de 58e minuut.

In de 85e minuut moest Cercle Brugge verder met een man minder, nadat J. Omolo een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Christof Dierick, waardoor Cercle Brugge dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Cercle Brugge - Anderlecht 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cercle Brugge - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt K. Hazard Cercle Brugge 1-0
22' Doelpunt Anderlecht Doelpunt P. Gerkens Anderlecht 1-1
23' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Vitinho Cercle Brugge
24' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor R. Morioka Anderlecht
36' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor J. Lawrence Anderlecht
40' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor J. Omolo Cercle Brugge
43' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor S. Kums Anderlecht
46' Wissel Anderlecht Wissel E. Cobbaut voor A. Lokonga Anderlecht
58' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor A. Najar Anderlecht
58' Penalty Cercle Brugge Penalty G. Bruno Cercle Brugge 2-1
65' Wissel Cercle Brugge Wissel K. Appin voor Vitinho Cercle Brugge
68' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor X. Mercier Cercle Brugge
69' Wissel Anderlecht Wissel K. Abazaj voor A. Saelemaekers Anderlecht
74' Wissel Cercle Brugge Wissel D. De Belder voor I. Cardona Cercle Brugge
81' Wissel Anderlecht Wissel D. Mohammed voor J. Lawrence Anderlecht
83' Wissel Cercle Brugge Wissel S. Gakpé voor K. Hazard Cercle Brugge
85' Tweede gele kaart Cercle Brugge Tweede gele kaart voor J. Omolo Cercle Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Cercle Brugge - Anderlecht
Opstellingen Cercle Brugge - Anderlecht
De opstellingen van Cercle Brugge en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cercle Brugge gaat aantreden in een 5-2-3 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.