Nabeschouwing Gent - Antwerp (1-2) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zaterdag 13 april 2019 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Gent het zaterdag 13 april 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Antwerp. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Antwerp live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Antwerp (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Antwerp is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 1-2 overwinning voor Antwerp. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door A. Baby, waarmee Antwerp met 0-1 de leiding nam. Gent kwam in de 77e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Chakvetadze, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 82e minuut zette L. Refaelov zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Antwerp de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bram Van Driessche, waardoor Antwerp dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Gent - Antwerp 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Antwerp teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor D. Mbokani Antwerp
21' Doelpunt Antwerp Doelpunt A. Baby Antwerp 0-1
46' Wissel Gent Wissel G. Chakvetadze voor R. Bezus Gent
58' Wissel Gent Wissel S. Limbombe voor B. Dejaegere Gent
68' Gele kaart Gent Gele kaart voor R. Yaremchuk Gent
75' Wissel Gent Wissel G. Kvilitaia voor A. Souquet Gent
77' Doelpunt Gent Doelpunt G. Chakvetadze met assist van J. David Gent 1-1
80' Wissel Antwerp Wissel Matheus voor A. Baby Antwerp
82' Doelpunt Antwerp Doelpunt L. Refaelov met assist van O. Govea Antwerp 1-2
85' Wissel Antwerp Wissel David Simão voor L. Refaelov Antwerp
89' Gele kaart Gent Gele kaart voor D. Bronn Gent
90' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor F. Haroun Antwerp
94' Wissel Antwerp Wissel J. Bolingi voor D. Lamkel Ze Antwerp
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Antwerp
Opstellingen Gent - Antwerp
De opstellingen van Gent en Antwerp zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Antwerp zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Coach Jess Thorup
Voorbeschouwing Gent - Antwerp

Gent en Antwerp treffen elkaar in de 4e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Antwerp in de Jupiler Pro League vond plaats op 25 november 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Antwerp favoriet. 1 keer wist de ploeg van Gent te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Gent. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Gent 0
Winst Antwerp 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gent op een 6e positie staat, terwijl we Antwerp terugvinden op de 3e plaats.