Nabeschouwing Gent - Genk (4-1) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zaterdag 25 januari 2020 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Gent het zaterdag 25 januari 2020 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Genk (4-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Genk is geëindigd in een 4-1 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door T. Bongonda, waarmee Genk met 0-1 de leiding nam. Gent kwam in de 45e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Mohammadi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 52e minuut zette R. Bezus zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Gent de leiding in de wedstrijd nam.

Na 88 minuten werd de voorsprong voor Gent vergroot nadat V. Odjidja-Ofoe de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 94e minuut wist A. Niangbo namens Gent de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Gent.

LIVE Gent - Genk 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Genk Doelpunt T. Bongonda Genk 0-1
23' Gele kaart Genk Gele kaart voor T. Bongonda Genk
45' Doelpunt Gent Doelpunt M. Mohammadi met assist van J. David Gent 1-1
46' Wissel Genk Wissel P. Hrosovsky voor D. Wouters Genk
52' Doelpunt Gent Doelpunt R. Bezus Gent 2-1
62' Wissel Genk Wissel M. Daehli voor K. Thorstvedt Genk
66' Wissel Gent Wissel A. Niangbo voor R. Bezus Gent
85' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor J. Uronen Genk
86' Wissel Gent Wissel S. Marreh voor J. David Gent
88' Doelpunt Gent Doelpunt V. Odjidja-Ofoe met assist van I. Plastun Gent 3-1
91' Wissel Gent Wissel G. Kvilitaia voor S. Kums Gent
94' Doelpunt Gent Doelpunt A. Niangbo met assist van G. Kvilitaia Gent 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Genk
Opstellingen Gent - Genk
De opstellingen van Gent en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Genk zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Gent - Genk

Gent en Genk treffen elkaar in de 23e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 10 november 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 38 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 17 keer wist de ploeg van Gent te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor Gent. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Gent 13
Winst Genk 17
Gelijkspel 8
Totaal 38

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gent op een 2e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 6e plaats.