Nabeschouwing Gent - Waasland-Beveren (4-1) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zondag 12 augustus 2018 - 20:00 uur



In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Gent het zondag 12 augustus 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Waasland-Beveren live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Waasland-Beveren (4-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Waasland-Beveren is onder leiding van scheidsrechter Bart Vertenten geëindigd in een 4-1 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door R. Yaremchuk, waarmee Gent met 1-0 de leiding nam. In de 76e minuut was het Gent dat via A. Vukotić dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Bart Vertenten. Door een benutte penalty kwam Gent vervolgens op 2-0. Het was B. Verstraete die vanaf 11 meter wist te scoren in de 77e minuut.

In de 82e minuut was het Waasland-Beveren dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van A. Vukotić. Na 83 minuten werd de voorsprong voor Gent vergroot nadat J. David de 3-1 wist te scoren. In de 90e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het J. David die namens Gent het net wist te raken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bart Vertenten bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Gent.

Wedstrijdstatistieken Gent - Waasland-Beveren
Goals
4
1
Balbezit
65%
35%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
32
17
Schoten op doel
11
7
Aanvallen
121
91
Gevaarlijke aanvallen
97
51
Overtredingen
12
6
Buitenspel
4
1
Corners
11
3
Wissels
2
3
LIVE Gent - Waasland-Beveren 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Waasland-Beveren teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
28' Gele kaart Gent Gele kaart voor N. Asare Gent
36' Doelpunt Gent Doelpunt R. Yaremchuk Gent 1-0
46' Wissel Waasland-Beveren Wissel D. Foulon voor B. Badibanga Waasland-Beveren
61' Wissel Waasland-Beveren Wissel M. NDao voor F. Forte Waasland-Beveren
66' Wissel Gent Wissel V. Odjidja-Ofoe voor B. Dejaegere Gent
71' Wissel Gent Wissel J. David voor T. Awoniyi Gent
72' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor D. Sula F. Vanzo Waasland-Beveren
75' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor L. Verstraete Waasland-Beveren
76' Doelpunt Gent Doelpunt A. Vukotić Gent
77' Penalty Gent Penalty B. Verstraete Gent 2-0
82' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt A. Vukotić Waasland-Beveren 2-1
83' Doelpunt Gent Doelpunt J. David Gent 3-1
90' Doelpunt Gent Doelpunt J. David Gent 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Waasland-Beveren
Opstellingen Gent - Waasland-Beveren
De opstellingen van Gent en Waasland-Beveren zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Waasland-Beveren zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Yannick Ferrera
Wissels Waasland-Beveren
# Speler Pos.
89 Kevin Debaty K
23 Maximiliano Caufriez V
28 Daam Foulon V
52 Jur Schrijvers M
24 Rafidine Abdullah M
8 Djihad Bizimana M
14 Denzel Jubitana M
12 Mouhamadou Lamine N'Dao A
Voorbeschouwing Gent - Waasland-Beveren

Gent en Waasland-Beveren treffen elkaar in de 3e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bart Vertenten en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League vond plaats op 24 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Gent favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Waasland-Beveren slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Gent 12
Winst Waasland-Beveren 1
Gelijkspel 1
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gent op een 12e positie staat, terwijl we Waasland-Beveren terugvinden op de 11e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Gent - Waasland-Beveren Opstelling Gent Opstelling Waasland-Beveren Live Gent - Waasland-Beveren Live Gent - Waasland-Beveren kijken Gent - Waasland-Beveren kijken Live Gent - Waasland-Beveren stream Gent - Waasland-Beveren Fox Sports Nabeschouwing Gent - Waasland-Beveren Uitslag Gent - Waasland-Beveren Statistieken Gent - Waasland-Beveren Jupiler Pro League 2018/2019 Gent - Waasland-Beveren wedden Gent - Waasland-Beveren gokken Gent - Waasland-Beveren Unibet