Nabeschouwing Anderlecht - AS Eupen (4-1) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 6 februari 2022 - 18:30 uur



In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Anderlecht het zondag 6 februari 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen AS Eupen. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - AS Eupen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - AS Eupen (4-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en AS Eupen is onder leiding van scheidsrechter Nathan Verboomen geëindigd in een 4-1 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Anderlecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van J. Zirkzee. Anderlecht vergrootte in de 7e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Kouame op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 13e minuut wist AS Eupen de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via S. Prevljak.

Na 24 minuten werd de voorsprong voor Anderlecht vergroot nadat J. Zirkzee de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 88e minuut wist B. Raman namens Anderlecht de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nathan Verboomen bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Anderlecht.

Wedstrijdstatistieken Anderlecht - AS Eupen
Goals
4
1
Balbezit
61%
39%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
19
8
Schoten op doel
5
5
Aanvallen
130
92
Gevaarlijke aanvallen
62
34
Passes
592
389
Overtredingen
12
8
Buitenspel
1
1
Corners
9
3
Wissels
5
5
LIVE Anderlecht - AS Eupen 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - AS Eupen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
3' Doelpunt Anderlecht Doelpunt J. Zirkzee Anderlecht 1-0
7' Doelpunt Anderlecht Doelpunt C. Kouame Anderlecht 2-0
13' Doelpunt AS Eupen Doelpunt S. Prevljak met assist van S. Peeters AS Eupen 2-1
24' Doelpunt Anderlecht Doelpunt J. Zirkzee Anderlecht 3-1
46' Wissel AS Eupen Wissel G. Magnee voor J. Deom AS Eupen
46' Wissel AS Eupen Wissel J. Jeggo voor B. Lambert AS Eupen
54' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor S. Peeters AS Eupen
63' Wissel Anderlecht Wissel A. Ait El Hadj voor L. Refaelov Anderlecht
71' Wissel AS Eupen Wissel T. Alloh voor J. Heris AS Eupen
71' Wissel AS Eupen Wissel K. Ndri voor J. Ngoy AS Eupen
71' Wissel Anderlecht Wissel M. Stroeykens voor J. Zirkzee Anderlecht
71' Wissel Anderlecht Wissel B. Raman voor C. Kouame Anderlecht
82' Wissel AS Eupen Wissel G. Konstantelias voor S. Peeters AS Eupen
85' Wissel Anderlecht Wissel F. Amuzu voor Y. Verschaeren Anderlecht
85' Wissel Anderlecht Wissel M. Kana voor M. Ashimeru Anderlecht
88' Doelpunt Anderlecht Doelpunt B. Raman met assist van L. Magallan Anderlecht 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - AS Eupen
Opstellingen Anderlecht - AS Eupen
De opstellingen van Anderlecht en AS Eupen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en AS Eupen zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Stefan Krämer
Basiselftal AS Eupen
# Speler Pos.
33 Abdul Manaf Nurudeen K
32 Andreas Beck V
28 Jonathan Heris V
24 Silas Gnaka V
35 Lambert Boris V
22 Emmanuel Agbadou V
26 Jens Cools M
8 Stef Peeters M
14 Jérôme Deom M
9 Smail Prevljak A
7 Julien Ngoy A
Voorbeschouwing Anderlecht - AS Eupen

Anderlecht en AS Eupen treffen elkaar in de 26e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nathan Verboomen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en AS Eupen in de Jupiler Pro League vond plaats op 31 juli 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl AS Eupen slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Anderlecht 6
Winst AS Eupen 2
Gelijkspel 5
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 5e positie staat, terwijl we AS Eupen terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Anderlecht - AS Eupen Opstelling Anderlecht Opstelling AS Eupen Live Anderlecht - AS Eupen Live Anderlecht - AS Eupen kijken Anderlecht - AS Eupen kijken Live Anderlecht - AS Eupen stream Anderlecht - AS Eupen Fox Sports Nabeschouwing Anderlecht - AS Eupen Uitslag Anderlecht - AS Eupen Statistieken Anderlecht - AS Eupen Jupiler Pro League 2021/2022 Anderlecht - AS Eupen wedden Anderlecht - AS Eupen gokken Anderlecht - AS Eupen Unibet