Nabeschouwing Anderlecht - Zulte-Waregem (3-2) || Jupiler Pro League

Zondag 5 december 2021 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League neemt Anderlecht het zondag 5 december 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Zulte-Waregem. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Zulte-Waregem live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Zulte-Waregem (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Zulte-Waregem is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 3-2 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Z. Gano, waarmee Zulte-Waregem met 0-1 de leiding nam. Anderlecht kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Zirkzee, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 61e minuut zette L. Refaelov zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Anderlecht de leiding in de wedstrijd nam.

Na 73 minuten werd de voorsprong voor Anderlecht vergroot nadat L. Refaelov de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Zulte-Waregem dat in de 81e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat J. Vossen de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lawrence Visser en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Anderlecht.

Wedstrijdstatistieken Anderlecht - Zulte-Waregem
Goals
3
2
Balbezit
60%
40%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
18
10
Schoten op doel
6
3
Aanvallen
101
94
Gevaarlijke aanvallen
49
28
Corners
5
0
Wissels
3
3
LIVE Anderlecht - Zulte-Waregem 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Zulte-Waregem teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
11' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor I. Doumbia Zulte-Waregem
17' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor M. Murillo Anderlecht
22' VAR: Afgekeurd doelpunt Y. Verschaeren Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Y. Verschaeren Anderlecht
25' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt Z. Gano Zulte-Waregem 0-1
27' Doelpunt Anderlecht Doelpunt J. Zirkzee Anderlecht 1-1
42' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor C. Kouame Anderlecht
56' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor F. Boya Zulte-Waregem
61' Doelpunt Anderlecht Doelpunt L. Refaelov met assist van M. Murillo Anderlecht 2-1
73' Doelpunt Anderlecht Doelpunt L. Refaelov met assist van J. Zirkzee Anderlecht 3-1
74' Wissel Zulte-Waregem Wissel L. Vigen voor I. Doumbia Zulte-Waregem
74' Wissel Zulte-Waregem Wissel J. Vossen voor A. Fadera Zulte-Waregem
75' Wissel Anderlecht Wissel M. Ashimeru voor J. Zirkzee Anderlecht
81' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt J. Vossen met assist van J. Dompe Zulte-Waregem 3-2
86' Wissel Zulte-Waregem Wissel A. Ciranni voor C. Humphreys Zulte-Waregem
89' Wissel Anderlecht Wissel M. Kana voor K. Olsson Anderlecht
89' Wissel Anderlecht Wissel T. Harwood-Bellis voor L. Refaelov Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Zulte-Waregem
Opstellingen Anderlecht - Zulte-Waregem
De opstellingen van Anderlecht en Zulte-Waregem zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels Zulte-Waregem
# Speler Pos.
25 Louis Bostyn K
54 Dion De Neve V
14 Alessandro Ciranni V
67 Lukas Willen M
8 Lasse Vigen Christensen M
11 Bassem Srarfi M
6 David Hubert M
9 Jelle Vossen A
Voorbeschouwing Anderlecht - Zulte-Waregem

Anderlecht en Zulte-Waregem treffen elkaar in de 17e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Zulte-Waregem in de Jupiler Pro League vond plaats op 21 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Anderlecht. Op basis van de afgelopen 41 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 27 keer te winnen, terwijl Zulte-Waregem slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Anderlecht 27
Winst Zulte-Waregem 6
Gelijkspel 8
Totaal 41

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 7e positie staat, terwijl we Zulte-Waregem terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Anderlecht - Zulte-Waregem Opstelling Anderlecht Opstelling Zulte-Waregem Live Anderlecht - Zulte-Waregem Live Anderlecht - Zulte-Waregem kijken Anderlecht - Zulte-Waregem kijken Live Anderlecht - Zulte-Waregem stream Anderlecht - Zulte-Waregem Fox Sports Nabeschouwing Anderlecht - Zulte-Waregem Uitslag Anderlecht - Zulte-Waregem Statistieken Anderlecht - Zulte-Waregem Jupiler Pro League 2021/2022 Anderlecht - Zulte-Waregem wedden Anderlecht - Zulte-Waregem gokken Anderlecht - Zulte-Waregem Unibet