Nabeschouwing AS Eupen - Union Saint-Gilloise (2-3) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zaterdag 23 oktober 2021 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt AS Eupen het zaterdag 23 oktober 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Union Saint-Gilloise. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion am Kehrweg in Eupen.

Via de AS Eupen - Union Saint-Gilloise live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AS Eupen - Union Saint-Gilloise (2-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen AS Eupen en Union Saint-Gilloise is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 2-3 overwinning voor Union Saint-Gilloise. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 7 minuten. D. Undav maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Union Saint-Gilloise vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Union Saint-Gilloise vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Teuma op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 75e minuut wist AS Eupen de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via E. Kayembe.

Na 77 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat E. Agbadou de 2-2 maakte voor AS Eupen. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Union Saint-Gilloise dat in de 79e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat C. Nielsen de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bram Van Driessche en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Union Saint-Gilloise.

LIVE AS Eupen - Union Saint-Gilloise 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AS Eupen - Union Saint-Gilloise teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Penalty Union Saint-Gilloise Penalty D. Undav Union Saint-Gilloise 0-1
21' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor C. Burgess Union Saint-Gilloise
23' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor B. Nieuwkoop Union Saint-Gilloise
29' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt T. Teuma met assist van D. Undav Union Saint-Gilloise 0-2
67' Wissel AS Eupen Wissel K. Ndri voor A. Beck AS Eupen
68' Wissel AS Eupen Wissel S. Keita voor J. Ngoy AS Eupen
68' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor D. Undav Union Saint-Gilloise
74' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel D. Marcq voor L. Lapoussin Union Saint-Gilloise
75' Doelpunt AS Eupen Doelpunt E. Kayembe AS Eupen 1-2
77' Doelpunt AS Eupen Doelpunt E. Agbadou met assist van J. Amat AS Eupen 2-2
79' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt C. Nielsen met assist van D. Vanzeir Union Saint-Gilloise 2-3
81' Wissel AS Eupen Wissel J. Deom voor J. Cools AS Eupen
81' Wissel AS Eupen Wissel L. Rocha Miramar voor I. Nuhu AS Eupen
82' Wissel AS Eupen Wissel B. Lambert voor S. Keita AS Eupen
87' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel M. Sorinola voor D. Undav Union Saint-Gilloise
89' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel G. Francois voor K. Mitoma Union Saint-Gilloise
90' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel F. Avenatti voor D. Vanzeir Union Saint-Gilloise
94' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor J. Amat AS Eupen
Video hoogtepunten en samenvatting AS Eupen - Union Saint-Gilloise
Opstellingen AS Eupen - Union Saint-Gilloise
De opstellingen van AS Eupen en Union Saint-Gilloise zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AS Eupen gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Union Saint-Gilloise zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.