Nabeschouwing Cercle Brugge - Club Brugge (2-0) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 26 december 2021 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Cercle Brugge het zondag 26 december 2021 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Cercle Brugge - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cercle Brugge - Club Brugge (2-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Cercle Brugge en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 2-0 overwinning voor Cercle Brugge. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 53e minuut door S. Miangue, waarmee Cercle Brugge met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Cercle Brugge opnieuw te scoren. In de 90e minuut was het David die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Cercle Brugge.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Cercle Brugge.

LIVE Cercle Brugge - Club Brugge 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cercle Brugge - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor N. Lang Club Brugge
53' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt S. Miangue met assist van David Cercle Brugge 1-0
56' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor O. Deman Cercle Brugge
57' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Clinton Mata Club Brugge
62' Wissel Club Brugge Wissel N. Mbamba voor E. Balanta Club Brugge
64' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor R. Decostere Cercle Brugge
71' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor S. Miangue Cercle Brugge
75' Wissel Cercle Brugge Wissel Vitinho voor O. Deman Cercle Brugge
76' Wissel Club Brugge Wissel B. Dost voor M. Rits Club Brugge
90' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt David met assist van R. Matondo Cercle Brugge 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Cercle Brugge - Club Brugge
Opstellingen Cercle Brugge - Club Brugge
De opstellingen van Cercle Brugge en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cercle Brugge gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Dominik Thalhammer
Coach Philippe Clement
Voorbeschouwing Cercle Brugge - Club Brugge

Cercle Brugge en Club Brugge treffen elkaar in de 21e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cercle Brugge en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 6 augustus 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Club Brugge favoriet. 19 keer wist de ploeg van Cercle Brugge te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Cercle Brugge. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Cercle Brugge 4
Winst Club Brugge 19
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cercle Brugge op een 14e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 2e plaats.