Nabeschouwing Club Brugge - Standard Luik (2-2) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 7 november 2021 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Club Brugge het zondag 7 november 2021 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Standard Luik (2-2)

De Jupiler Pro League 2021/2022 wedstrijd tussen Club Brugge en Standard Luik geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door B. Dost, waarmee Club Brugge met 1-0 de leiding nam. Club Brugge vergrootte in de 35e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. de Ketelaere op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 39e minuut wist Standard Liège de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Donnum.

N. Dussenne zette Standard Liège even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Lothar D'hondt toegekende penalty wist te benutten.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Club Brugge - Standard Luik 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Club Brugge Doelpunt B. Dost Club Brugge 1-0
35' Doelpunt Club Brugge Doelpunt C. de Ketelaere Club Brugge 2-0
39' Doelpunt Standard Liège Doelpunt A. Donnum met assist van G. Cimirot Standard Liège 2-1
47' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Clinton Mata Club Brugge
51' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor S. Mignolet Club Brugge
52' Penalty Standard Liège Penalty N. Dussenne Standard Liège 2-2
55' Wissel Club Brugge Wissel F. Ricca voor F. Maouassa Club Brugge
58' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor P. Clement Club Brugge
63' Wissel Standard Liège Wissel M. Carcela-Gonzalez voor D. M. Dragus Standard Liège
69' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor N. Raskin Standard Liège
71' Wissel Standard Liège Wissel H. Rafia voor A. Donnum Standard Liège
72' Wissel Club Brugge Wissel M. Rits voor R. Vormer Club Brugge
72' Wissel Club Brugge Wissel J. Izquierdo voor I. Van der Brempt Club Brugge
85' Wissel Standard Liège Wissel M. Bokadi voor H. Siquet Standard Liège
85' Wissel Standard Liège Wissel C. Fai voor K. Laifis Standard Liège
90' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor H. Rafia Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Standard Luik
Opstellingen Club Brugge - Standard Luik
De opstellingen van Club Brugge en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Luka Elsner
Voorbeschouwing Club Brugge - Standard Luik

Club Brugge en Standard Luik treffen elkaar in de 14e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lothar D'hondt en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Standard Luik in de Jupiler Pro League vond plaats op 31 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 45 duels tussen beide ploegen is Club Brugge favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Standard Luik slechts 13 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 15 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Club Brugge 17
Winst Standard Luik 13
Gelijkspel 15
Totaal 45

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 2e positie staat, terwijl we Standard Luik terugvinden op de 14e plaats.