Nabeschouwing Genk - KV Oostende (3-4) || Jupiler Pro League 2021/2022

Vrijdag 30 juli 2021 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Genk het vrijdag 30 juli 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen KV Oostende. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - KV Oostende live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - KV Oostende (3-4)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en KV Oostende is onder leiding van scheidsrechter Nathan Verboomen geëindigd in een 3-4 overwinning voor KV Oostende. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door B. Heynen, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. Genk vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Bongonda op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 32e minuut wist KV Oostende de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. Kvasina.

Na 49 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Gueye de 2-2 maakte voor KV Oostende. Genk leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 60 minuten op voorsprong na een goal van T. Bongonda: 3-2. In de 62e minuut was het T. Ambrose die KV Oostende weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Er kwam toch nog een beslissend doelpunt dat KV Oostende aan de winst zou helpen. Matchwinnaar werd F. Jakel die in de 79e minuut wist te scoren en daarmee tekende voor een 3-4 eindstand.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nathan Verboomen en eindigde de wedstrijd dus met een 3-4 stand in het voordeel van KV Oostende.

LIVE Genk - KV Oostende 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - KV Oostende teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Genk Doelpunt B. Heynen met assist van M. Tresor Ndayishimiye Genk 1-0
30' Doelpunt Genk Doelpunt T. Bongonda met assist van C. Dessers Genk 2-0
31' Gele kaart KV Oostende Gele kaart voor J. Hendry KV Oostende
32' Doelpunt KV Oostende Doelpunt M. Kvasina met assist van B. Capon KV Oostende 2-1
39' Wissel KV Oostende Wissel T. Ndicka Matam voor B. Capon KV Oostende
49' Doelpunt KV Oostende Doelpunt M. Gueye met assist van M. Kvasina KV Oostende 2-2
60' Doelpunt Genk Doelpunt T. Bongonda met assist van M. Tresor Ndayishimiye Genk 3-2
61' Wissel KV Oostende Wissel T. Ambrose voor M. Gueye KV Oostende
62' Doelpunt KV Oostende Doelpunt T. Ambrose met assist van K. Rocha Santos KV Oostende 3-3
79' Doelpunt KV Oostende Doelpunt F. Jakel met assist van K. Rocha Santos KV Oostende 3-4
81' Wissel Genk Wissel K. Thorstvedt voor P. Hrosovsky Genk
81' Wissel Genk Wissel D. Munoz voor A. Preciado Genk
86' Wissel KV Oostende Wissel A. Tanghe voor M. Kvasina KV Oostende
86' Wissel KV Oostende Wissel N. Batzner voor I. Boonen KV Oostende
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - KV Oostende
Opstellingen Genk - KV Oostende
De opstellingen van Genk en KV Oostende zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en KV Oostende zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.