Nabeschouwing Genk - Mechelen (4-1) || Jupiler Pro League 2021/2022

Woensdag 16 februari 2022 - 18:45 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Genk het woensdag 16 februari 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Mechelen. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Mechelen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Mechelen (4-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Mechelen is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 4-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Genk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van L. Oyen. In de 26e minuut moest T. Peyre van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Jonathan Lardot een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Mechelen verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte H. Cuypers namens Mechelen in de 46e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 66e minuut was het Genk dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van M. Sadick. Na 80 minuten werd de voorsprong voor Genk vergroot nadat T. Bongonda de 3-1 wist te scoren. In de 86e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het P. Onuachu die namens Genk het net wist te raken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonathan Lardot bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Genk.

LIVE Genk - Mechelen 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Mechelen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Genk Doelpunt L. Oyen met assist van M. Tresor Ndayishimiye Genk 1-0
26' Rode kaart Mechelen Rode kaart voor T. Peyre Mechelen
32' Wissel Mechelen Wissel S. Oum Gouet voor G. Hairemans Mechelen
46' Wissel Mechelen Wissel A. Van Hoorenbeeck voor L. Bijker Mechelen
46' Doelpunt Mechelen Doelpunt H. Cuypers met assist van R. Schoofs Mechelen 1-1
61' Wissel Genk Wissel K. Thorstvedt voor P. Hrosovsky Genk
66' Doelpunt Genk Doelpunt M. Sadick met assist van J. Ito Genk 2-1
67' Wissel Genk Wissel T. Bongonda voor M. Tresor Ndayishimiye Genk
74' Wissel Mechelen Wissel G. Engvall voor N. Storm Mechelen
74' Wissel Mechelen Wissel M. Shved voor H. Cuypers Mechelen
80' Doelpunt Genk Doelpunt T. Bongonda Genk 3-1
83' Wissel Mechelen Wissel J. Van Hecke voor K. Mrabti Mechelen
86' Doelpunt Genk Doelpunt P. Onuachu met assist van J. Ito Genk 4-1
87' Wissel Genk Wissel A. Ouattara Mohammed voor P. Onuachu Genk
87' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor J. Ito Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Mechelen
Opstellingen Genk - Mechelen
De opstellingen van Genk en Mechelen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-1-3-2 formatie en Mechelen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Wouter Vrancken
Voorbeschouwing Genk - Mechelen

Genk en Mechelen treffen elkaar in de 24e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Mechelen in de Jupiler Pro League vond plaats op 5 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Genk favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Mechelen slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Genk 12
Winst Mechelen 10
Gelijkspel 7
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 8e positie staat, terwijl we Mechelen terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.