Nabeschouwing Gent - Kortrijk (2-2) || Jupiler Pro League 2021/2022

Vrijdag 14 januari 2022 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Gent het vrijdag 14 januari 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Kortrijk (2-2)

De Jupiler Pro League 2021/2022 wedstrijd tussen Gent en Kortrijk geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door D. Mbayo, waarmee Kortrijk met 0-1 de leiding nam. Gent kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Castro-Montes, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 52e minuut zette I. Mboyo zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Gent de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Kortrijk nadat D. Mbayo in de 91e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Gent - Kortrijk 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Kortrijk Doelpunt D. Mbayo met assist van B. Messaoudi Kortrijk 0-1
28' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor T. Watanabe Kortrijk
30' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor K. DHaene Kortrijk
44' Doelpunt Gent Doelpunt A. Castro-Montes Gent 1-1
46' Wissel Kortrijk Wissel S. Sissoko voor K. Vandendriessche Kortrijk
46' Gele kaart Gent Gele kaart voor A. Hanche-Olsen Gent
52' Doelpunt Gent Doelpunt I. Mboyo met assist van M. Samoise Gent 2-1
58' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor S. Sissoko Kortrijk
68' Wissel Kortrijk Wissel A. Kadri voor V. Torp Kortrijk
78' Wissel Kortrijk Wissel M. Moreno voor B. Messaoudi Kortrijk
79' Wissel Gent Wissel R. Bezus voor A. Hjulsager Gent
82' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor T. Sainsbury Kortrijk
86' Wissel Gent Wissel I. Cisse voor S. Kums Gent
87' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor A. Palaversa Kortrijk
91' Doelpunt Kortrijk Doelpunt D. Mbayo met assist van M. Fixelles Kortrijk 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Kortrijk
Opstellingen Gent - Kortrijk
De opstellingen van Gent en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.