Nabeschouwing Anderlecht - Kortrijk (4-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 18 september 2022 - 21:00 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Anderlecht het zondag 18 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Kortrijk (4-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Nathan Verboomen geëindigd in een 4-1 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door Y. Verschaeren, waarmee Anderlecht met 1-0 de leiding nam. Anderlecht vergrootte in de 59e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Ashimeru op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut wist Kortrijk de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via F. Selemani.

Na 64 minuten werd de voorsprong voor Anderlecht vergroot nadat J. Vertonghen de 3-1 wist te scoren. In de 75e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Anderlecht speler L. Refaelov.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nathan Verboomen en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Anderlecht.

LIVE Anderlecht - Kortrijk 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Wissel Anderlecht Wissel J. Duranville voor F. Amuzu Anderlecht
27' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Y. Verschaeren met assist van M. Murillo Anderlecht 1-0
29' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor D. Dessoleil Kortrijk
53' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor K. Vandendriessche Kortrijk
58' Wissel Kortrijk Wissel F. Selemani voor B. Messaoudi Kortrijk
58' Wissel Kortrijk Wissel H. Keita voor K. Vandendriessche Kortrijk
59' Doelpunt Anderlecht Doelpunt M. Ashimeru met assist van M. Murillo Anderlecht 2-0
62' Doelpunt Kortrijk Doelpunt F. Selemani Kortrijk 2-1
64' Doelpunt Anderlecht Doelpunt J. Vertonghen met assist van L. Refaelov Anderlecht 3-1
65' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor K. Arnstad Anderlecht
66' Wissel Kortrijk Wissel F. Avenatti voor D. Dessoleil Kortrijk
75' Penalty Anderlecht Penalty L. Refaelov Anderlecht 4-1
76' Wissel Anderlecht Wissel M. Kana voor K. Arnstad Anderlecht
76' Wissel Anderlecht Wissel S. Esposito voor L. Refaelov Anderlecht
77' Wissel Kortrijk Wissel D. Mbayo voor S. Loncar Kortrijk
77' Wissel Kortrijk Wissel N. Mehssatou voor O. Sych Kortrijk
82' Wissel Anderlecht Wissel H. Delcroix voor F. Silva Anderlecht
82' Wissel Anderlecht Wissel K. Sardella voor Z. Debast Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Kortrijk
Opstellingen Anderlecht - Kortrijk
De opstellingen van Anderlecht en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.