Nabeschouwing Anderlecht - OH Leuven (2-2) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 4 september 2022 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Anderlecht het zondag 4 september 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen OH Leuven. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - OH Leuven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - OH Leuven (2-2)

De Jupiler Pro League 2022/2023 wedstrijd tussen Anderlecht en OH Leuven geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door J. D. Thorsteinsson, waarmee OH Leuven met 0-1 de leiding nam. Anderlecht kwam in de 71e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Duranville, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 74e minuut zette M. Al-Tamari zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee OH Leuven de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Anderlecht nadat F. Silva in de 85e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Anderlecht - OH Leuven 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - OH Leuven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt OH Leuven Doelpunt J. D. Thorsteinsson met assist van M. Al-Tamari OH Leuven 0-1
43' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor A. Diawara Anderlecht
54' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor K. Malinov OH Leuven
56' Wissel Anderlecht Wissel J. Vertonghen voor H. Delcroix Anderlecht
56' Wissel Anderlecht Wissel M. Ashimeru voor A. Ait El Hadj Anderlecht
61' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor F. Silva Anderlecht
65' Wissel Anderlecht Wissel J. Duranville voor M. Murillo Anderlecht
71' Doelpunt Anderlecht Doelpunt J. Duranville met assist van M. Ashimeru Anderlecht 1-1
73' Wissel OH Leuven Wissel J. Dom voor K. Malinov OH Leuven
73' Wissel OH Leuven Wissel R. Holzhauser voor M. Gonzalez OH Leuven
74' Doelpunt OH Leuven Doelpunt M. Al-Tamari met assist van M. Maertens OH Leuven 1-2
78' Wissel Anderlecht Wissel M. Kana voor L. Refaelov Anderlecht
78' Wissel Anderlecht Wissel I. Abdulrazak voor A. Diawara Anderlecht
81' Wissel OH Leuven Wissel T. Vlietinck voor J. D. Thorsteinsson OH Leuven
85' Doelpunt Anderlecht Doelpunt F. Silva Anderlecht 2-2
92' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor N. Sadiki Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - OH Leuven
Opstellingen Anderlecht - OH Leuven
De opstellingen van Anderlecht en OH Leuven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en OH Leuven zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Coach Felice Mazzù
Voorbeschouwing Anderlecht - OH Leuven

Anderlecht en OH Leuven treffen elkaar in de 7e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en OH Leuven in de Jupiler Pro League vond plaats op 26 februari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl OH Leuven slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Anderlecht 4
Winst OH Leuven 3
Gelijkspel 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 9e positie staat, terwijl we OH Leuven terugvinden op de 4e plaats.