Nabeschouwing Kortrijk - Cercle Brugge (1-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 29 oktober 2022 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Kortrijk het zaterdag 29 oktober 2022 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Cercle Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Cercle Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Cercle Brugge (1-1)

De Jupiler Pro League 2022/2023 wedstrijd tussen Kortrijk en Cercle Brugge geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door B. Popovic, waarmee Cercle Brugge met 0-1 de leiding nam. Kortrijk kwam na 79 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van B. Messaoudi, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Kortrijk - Cercle Brugge 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Cercle Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt B. Popovic met assist van L. Lopes Cercle Brugge 0-1
30' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor C. Ravych Cercle Brugge
36' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor D. Dessoleil Kortrijk
44' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor O. Sych Kortrijk
46' Wissel Kortrijk Wissel M. Bruno voor K. Vandendriessche Kortrijk
60' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor F. Avenatti Kortrijk
60' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor R. Majecki Cercle Brugge
61' Wissel Kortrijk Wissel B. Messaoudi voor D. Mbayo Kortrijk
63' Wissel Cercle Brugge Wissel Y. Gboho voor A. Ueda Cercle Brugge
66' Wissel Kortrijk Wissel S. Loncar voor A. Radovanovic Kortrijk
78' Wissel Cercle Brugge Wissel E. Kehrer voor D. Hotic Cercle Brugge
79' Doelpunt Kortrijk Doelpunt B. Messaoudi Kortrijk 1-1
81' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor S. Loncar Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Cercle Brugge
Opstellingen Kortrijk - Cercle Brugge
De opstellingen van Kortrijk en Cercle Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Cercle Brugge zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Miron Muslić
Voorbeschouwing Kortrijk - Cercle Brugge

Kortrijk en Cercle Brugge treffen elkaar in de 15e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lothar D'hondt en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Cercle Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 12 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Cercle Brugge. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Kortrijk favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Cercle Brugge slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Kortrijk 17
Winst Cercle Brugge 5
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 17e positie staat, terwijl we Cercle Brugge terugvinden op de 9e plaats.