Nabeschouwing Kortrijk - Standard Luik (0-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 28 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Kortrijk het zondag 28 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Standard Luik (0-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Lothar D'hondt geëindigd in een 0-1 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor K. Vandendriessche van Kortrijk. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 76e minuut het veld moest verlaten. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 83 minuten was het S. Amallah die Standard Liège op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lothar D'hondt, waardoor Standard Luik de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Kortrijk - Standard Luik 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor M. Bruno Kortrijk
24' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor M. Bokadi Standard Liège
49' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor A. Donnum Standard Liège
46' Wissel Kortrijk Wissel S. Tanaka voor H. Keita Kortrijk
53' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor N. Ngoy Standard Liège
54' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor S. Tanaka Kortrijk
56' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor K. Vandendriessche Kortrijk
62' Wissel Kortrijk Wissel B. Messaoudi voor M. Bruno Kortrijk
63' Wissel Standard Liège Wissel O. Davida voor D. M. Dragus Standard Liège
63' Wissel Kortrijk Wissel F. Avenatti voor P. Gueye Kortrijk
63' Wissel Standard Liège Wissel N. Raskin voor A. Boljevic Standard Liège
76' Tweede gele kaart Kortrijk Tweede gele kaart voor K. Vandendriessche Kortrijk
78' Wissel Kortrijk Wissel A. De Bruyn voor D. Lamkel Ze Kortrijk
82' Wissel Kortrijk Wissel D. Henen voor F. Selemani Kortrijk
83' Doelpunt Standard Liège Doelpunt S. Amallah Standard Liège 0-1
89' Wissel Standard Liège Wissel L. Noubi Ngnokam voor A. Donnum Standard Liège
89' Wissel Standard Liège Wissel C. Canak voor W. Balikwisha Standard Liège
94' Wissel Standard Liège Wissel E. Shamir voor R. Emond Standard Liège
95' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor K. Belhocine Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Standard Luik
Opstellingen Kortrijk - Standard Luik
De opstellingen van Kortrijk en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.